Гласовити италианки пяли с Андрея Бочели и Майкъл Болтън излизат на търновска сцена

снимка-Веселина Ангелова

Гласовити италианки от квартет "INCANTO" с изява на сцената на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. Младите оперни изпълнителки пеят заедно с българската поп и оперна звезда Орлин Горанов. Концертът в сряда в старата столица е част от първото турне на италианките в България и се осъществява благодарение на Фондация "Орлин Анастасов".

Росела Руини, Лаура Челлети, Франческа Романа и Клаудия Котичелли са заедно от 2010 година и са имали концерти в най - големите и известни зали в целия свят. Пяли са заедно с Андрея Бочели, Майкъл Болтън, Джипси Кингс и много други световни звезди.Момичетата се събират след прослушване, обявено за сформиране на състава от двама известни италиански продуценти. Росела и Лаура са първите, които стават част от новата формация, заедно с две други момичета. От 2010 година вече са в състава, в който са и днес.

Идеята за турне на младите и талантливи певици е на големият оперен бас Орлин Анастасов, който ги чул за пръв път на Коледен концерт в Москва.

"Много ги харесах и реших да направим турнето. То върви с огромен успех. Вече минаха концертите в Добрич, Русе, Пловдив и София. Репертоарът за концертите е подбран от самите изпълнителки. Всички песни са популярни и познати на публиката и са най - доброто от различни музикални стилове - опера, поп, филмова музика, евъргрийни. Изпълненията ще бъдат със струнен квартет, а публиката за пръв път ще чуе интересни аранжименти, подготвени специално за концертите", обясни Орлин Анастасов.

"За мен беше изненада топлото посрещане в България, тъй като за българската публика все още не сме много познати", сподели Лаура Челлети. Младите певици разказаха, че са чували за големите български оперни звезди Николай Гяуров, Гена Димитрова и Орлин Анастасов. Росела Руини дори е имала възможност да се запознае с Райна Кабаиванска.

Изпълнителките от италианския квартет определят стила на музиката, която изпълняват като микс от различни стилове и преливане от един в друг.

"Италия е сравнително малка дзържава и за артистите там е много трудно. Големите звезди са добре, но за не толкова известните е много трудно да се реализират. Освен това традицията е изпълнителите да са оперни певци или поп изпълнители. Ние работим и в двата стила и затова успехът ни е още по - голям", споделиха момичетата от "INCANTO".

Тенденцията за преплитане на стиловете, започната от големия Павароти се превръща в световна и се радва на все по - голяма популярност. Но е много трудно да се прави и се изисква уважение към всеки стил музика.

"Ние решихме да наложим наш стил и да експериментираме и вокално и имаме успех. По душа сме рокаджийки", разкриха италианките.

Дамите са впечатлени от съвместната си работа с Орлин Горанов. Според тях той е артист на 360 градуса и с красивия си и уникален глас може да си позволи да пее абсолютно всичко. Франческа е слушала много записи на поп звездата преди да се запознаят, но според нея гласът му на живо е още по - вълнуващ. А за съвместното им изпълнение на прочутата "O sole mio" тя разказа, че много малко тенори по света могат да я изпеят по начина, по който го прави Орлин Горанов.

Дамите от квартет "INCANTO" признаха, че са впечатлени от красотата на България и българската кухня, както и от спонтанността на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони