Гласуваха нов проект за рибарите от Бургас и Камено

1 500 000 евро ще подобрят живота на морските вълци в региона

Няма да ги използват за лодки и двигатели, а за инфраструктура

1 500 000 евро ще усвои до 2023- та година новата рибарска група, в която участват морски вълци от Бургас и Камено. Тя се нарича "Местна инициативна рибарска група Бургас-Камено" /МИРГ/ и има основна цел -подобряване живота на рибарите. Отпускане на средства с тази цел, бе гласувано на извънредна сесия на общинския съвет в морския град в четвъртък.

"МИРГ- това сме рибари от Камено, Бургас, сдружението "Морски сговор" от селището Ченгене скеле, както и няколко частни фирми, и едно риболовно сдружение", обясниха пред Труд след сесията морските. Местните депутати единодушно гласуваха да им бъде отпусната седемцифрената сума, по програмата „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие“. Групата ще работи в квартал "Крайморие", комплекс ”Меден рудник”, Ченгене скеле, селата Димчево, Извор, Маринка и Твърдица и всички населени места в Община Камено.

Рибарите довериха, че ще кандидатстват с проекти не за нови лодки, двигатели или мрежи, а за

това битовите условия на рибарите да се подобрят.

"Искаме по-добра инфраструктура - пътища, градинки, зали... Така че освен риболова, примерно да привличаме и туристи и да се започнават с нашия уникален занаят", споделиха риболовци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони