Гледайте НА ЖИВО консултациите на Радев с ПП

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с "Продължаваме промяната".

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/386527816495548

"Честит празник на всички именици, здраве и много успехи. Вас ви поздравявам с изборната победа. Надявам се, че осъзнавате каква огромна отговорност стои върху вас. Тази година проведохме три избора за НС и в резултат за трети път връчвам първия мандат на различни представители на политическите партии. Това е важно предупреждение, доверието на че българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие. Едно ефективно управление може да съществува само, ако има вазимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено", обърна се президентът към представителите на партията", заяви президентът.

"Това, което се случи в изборната нощ, носи огромна отговорност, ние осъзнаваме, че на България вече ѝ е абсолютно належащо да има редовно правителство, което да защитава изцяло българския интерес, да решава спешните и неотложни проблеми, които могат да се решат от правителство с пълен мандат и с работещ парламент", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той изрази надежда в най-близко време да бъде представен проект за кабинет. Кирил Петков допълни, че той ще бъде базиран на коалиция от 4 партии.

"Ние излъчвахме пряко, онлайн, преговорите между 4-те партии и очертахме 18 работни групи, всяка от които очерта между 5 и 10 страници от мерки, които трябва да се вземат спешно и в бърз порядък", добави Петков.

Кирил Петков отбеляза, че той съдържа формата на формиране на бъдещото правителство.

"Ние избрахме принципа на пропорционалност. Важно е за нас всеки един от коалицията да се чувства пълноправен партньор в общата ни работа. Имахме над 90 процента общи политики", поясни той.

Петков уточни, че тонът на разговори е конструктивен както на ниво лидерски разговори, така и на ниво експертност"

"Независимо дали човек има лява или дясна идеология, или център, България има нужда от магистрали, от безопасни язовири, от добри доходи, има нужда да си върне българите от чужбина доколкото може обратно. Днес и утре очакваме коалиционните партньори да върнат обратно своите коментари по документа и в най-къси срокове да дойдем при вас с желание за мандат и готова конструирана коалиция за управление", каза още лидерът на ПП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика