Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Ердоган в Сочи (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/embed/1f3BzMJYNhw

След края на близо четири часовата среща между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган двамата започнаха изявление пред пресата относно обсъденото от тях в руския черноморски курорт Сочи.

Дискусиите между двамата лидери започнаха в резиденцията „Бочаров ручей“ в около 15:00 българско време в тесен състав, а след това към държавните глави се присъединиха членовете на делегациите, предава ТАСС.

При откриването на преговорите, Путин заяви, че трябва да бъдат обсъдени всички въпроси от разрешаването на сирийската криза и да се потърси решение на натрупалите се проблеми. По неговите думи, „въпросите са страшно много, при това, има и много сложни“.

На свой ред Ердоган отбеляза, че резултатите от преговорите с руския президент по сирийската тема могат да дадат „нова надежда“ за целия регион. „В заявленията, с които ще направим тук, в Сочи, след срещата, ще има нова надежда за региона“, увери турският лидер.

По-рано от Кремъл отбелязаха, че президентите на Русия и Турция се срещат, „за да сверят часовниците си“ по въпроса за разрешаването на кризата в Сирия. Сред основните теми на преговорите бяха отбелязани разделянето на терористите от умерената опозиция и мирните жители в Идлиб, както и възможността за провеждане на наземна антитерористична операция в този сирийски регион.

В дневния ред е и обсъждането на актуални въпроси от двустранното сътрудничество.

Коментари

Задължително поле