Гледайте НА ЖИВО тържествения военен парад в София

Президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов почетоха паметта на загиналите за свободата и независимостта на Родината с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин.

След това военнослужещите от представителните части ще преминат в тържествен марш, след което ще се проведат демонстрации на способности с различни типове самолети и вертолети на Военновъздушните и Военноморските сили.

Водосвет на бойните знамена и знамената-светини бе отслужен от мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод на Българската православна църква. Церемонията се проведе на площада пред храм-паметника "Александър Невски".

За втора поредна година Българската армия посреща своя празник в условията на пандемия. Въпреки COVID ограниченията и предизвикателствата пред въоръжените ни сили, нашите военни показват способностите си по суша, въздух и земя, а в цялата страна се провеждат събития, в рамките на които обществото отдава почит на своите герои.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1340849332953577

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България