Глиган галопира из Оряхово, стресна народа по улиците (ВИДЕО)

Подгонен от ловни кучета див нерез влетял на галоп в град Оряхово и уплашил деца и възрастни по улиците. След схватка с четирикраките авджии пред общината глиганът се измъкнал и през Дунав намерил подслон на остров в реката, разказаха местни ловци.

Свинската корида се разиграла на Йордановден по обед в крайдунавския град. Малко преди това ловните дружинки на Мизия, Оряхово и Хърлец обградили глиган в гориста местност и пуснали кучетата по него. Нерезът обаче пробил загражденията на авджиите и погнат от гончетата влетял в Оряхово.

По това време улиците били пълни с народ, прибиращ се по домовете си след ритуала с хвърлянето на кръста. Пощурял от кучетата подире си, с щръкнала четина и силно грухтене, глиганът препускал по улиците за радост на едни и ужас на други. Част от хората дори успели да заснемат гонката с телефоните си.

Пред общината кучетата застигнали нереза и станали на кълбо с него, но дивото животно успяло да се изтръгне, хукнало отново и излязло от града. Гончетата обаче продължили преследването чак до село Селановци, където глиганът скочил в Дунав, доплувал до остров и се скрил в храсталаците.

"Голям цирк стана с този глиган. Но тази година в района ни, особено край Дунав, има доста глигани и слуката на ловците е много добра. Вече имаме остреляни 92 диви свине, а до края на сезона ще минем 100!”, заяви ръководител на Ловното сдружение в Оряхово Здравно Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България