Километър опашка за подпис от Стоичков

Пътничка пострада, след като маршрутка се заби в аварирала кола на бул. „Цариградско шосе“ в столицата

Правната комисия гласува на първо четене промените в антикорупционния закон

Третокласнички от Елена спечелиха полицейски конкурс

Няма да спират водата в община Кубрат 3,1 млн. лв. трябва да бъдат погасени до края на 2019 г.

Спецпрокуратурата поиска „задържане под стража“ за Голямата Бирма

Откриха 25 нови военни паметници в Пиринско

Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента, заяви Младен Маринов

Стрелецът от Страсбург е бил осъден за първи път на 13-годишна възраст До десетата си година вече е имал престъпно поведение

Меркел: Лидерите на ЕС нямат намерение да променят споразумението за Брекзит

Ученик краде от кутия за дарения

Двама мъже и девет дами в топ 10 на „Спортист на годината“

Доналд Тръмп използва стрелбата в Страсбург, за да настоява за построяването на гранична стена с Мексико

Григор и Агаси се състезават с „ламборгини“

Нови три случая на вирусен хепатит в Пернишко, сред заболелите има и 10-годишно дете

Глобализмът срещу националната държава Опитът за разчленяване на Русия се провали

Карикатура Иван Кутузов - Кути

Американският президент генерал Айзенхауер, като голям военен авторитет отчита, че през втората половина на 50-те години на XX век войната е най-неприемливото средство за решаване на конфронтацията САЩ-СССР. Затова той категорично се противопоставя на крайните екстремисти в Конгреса и извън него за увеличаване на средствата за отбрана от 40 на 48 милиарда долара. Нещо повече, по време на своето управление той не позволява военният бюджет да надхвърли 40 милиарда долара. Сигурността според него не може да бъде гарантирана чрез надпревара във въоръжаването, защото колкото повече една страна отделя средства за оръжие, толкова по-уязвима става тя от противника, който също трупа оръжие.
През януари 1961 г. в прощалното си президентско слово генералът подчертава, че американските ценности са застрашени от едно ново явление за Америка – „свързването на огромната военна институция (Пентагона) с голямата оръжейна индустрия. Това явление упражнява тотално влияние в страната. То се чувства във всеки град, всяка служба, всяко министерство на федералното правителство. Всяко американско правителство трябва да се пази от налагането на неоправдано влияние на военно-промишления комплекс“. Това е невероятен политически усет на един голям военен и държавник.

Следващите американски президенти – Кенеди, Джонсън и Рейгън, не само не се съобразяват с предупрежденията на Айзенхауер, но налагат най-голямата в историята на човечеството надпревара във въоръженията, като средствата за отбрана в края на 80-те години на XX в. нарастват на 500 милиарда долара. Това утвърждава военната индустрия на САЩ като незаобиколим фактор във външната политика на страната.

Прекратяване съществуването на СССР и разпускането на Варшавския договор рязко променя съотношението на силите в Европа и света в полза на САЩ. Променената геополитическа обстановка налага според известни политически анализатори и политици, включително и американски, коренна промяна на характера, целите и задачите пред външната политика на Съединените щати. Първият сериозен ход, който се очаква от Вашингтон, е рязко съкращаване на средствата за отбрана и разпускане на НАТО.

Надеждите на международната общност за промяна на външнополитическия курс на САЩ, съобразен с новите реалности в света, се оказват напразни. Вместо драстично съкращаване на военния бюджет, той нараства от 500 на 750 милиарда долара. Вместо разпускане на НАТО се предприема линия на неговото разширяване на изток. Курсът за запазване на лидерската роля на САЩ върху огромна част от планетата е заменен с амбицията за американски хегемонизъм над човечеството. За реализиране на този нов курс, известен вече като курс на глобалистите, чийто най-ярки представители са средите, свързани с оръжейната индустрия, военното и външно ведомство на САЩ, трябва да бъдат преодолени всички възможни пречки. Това са преди всичко Европа и Русия.

Без подкрепата на страните от европейския континент абсолютното световно лидерство на глобалистите, главно от Вашингтон, е обречено на неуспех. Затова те хвърлят огромни финансови и кадрови средства за подмяна на европейския опитен и достоен европейски ръководен екип със слаби, безлични и зависими американски протежета. Днес тези персони безусловно подкрепят линията на глобализма, включваща санкции срещу Русия, участие във военни акции и „миротворителни“ операции, приемане на огромни бежански потоци, без дори да споменат провокаторите на това миграционно бедствие, участие в мащабни военни учения, чиято цел е провокиране на Русия и пласиране на оръжие, произвеждано от глобалистите.
Руският фактор, разполагащ с ракетно-ядрена мощ, равностойна на американската, е далеч по-смущаващ. Опитът за разчленяването на изпадналата в анархия Русия по време на управлението на Елцин, се проваля. Неуспешно завършват и усилията за налагане на американското военно превъзходство над Москва.

След провала на тези опити глобалистите, сред които особено активен е Джордж Сорос, променят антируския си подход. Наред с разширяването на НАТО до границите с Русия, се подклаждат огнища на напрежение, на междуетнически и религиозни конфликти на границата на Руската федерация или в самата нея. Най-мащабната провокация срещу Москва, финансирана и режисирана от глобалистите, е кризата в Украйна, което трайно дестабилизира обстановката в региона, и нанесе сериозен удар преди всичко върху отношенията Русия – ЕС.
Грубата намеса на американските войнстващи глобалистични среди в Украйна е безспорно доказателство, че за свръхамбициите им да се наложат като хегемон на света, не са пречка диктаторските режими, крайните ислямистки организации или неофашистите. Пречката е Русия. Само преди няколко месеца шефът на британското разузнаване (М6) Джон Скарлет, разкри пред в. „Гардиън“ потресаващ план на Вашингтон и Лондон за „дестабилизиране“ на Русия.

Очевидно, най-сериозната пречка пред глобалистите са националните държави. А Русия е най-силната от тях. Нейният разгром в решаваща степен ще улесни обезличаването на останалите национални държави в Европа и света. А това означава триумф за военно-индустриалната и срасналата се с нея политико-олигархична прослойка в САЩ и извън тях.

Реалната заплаха от мащабното настъпление на глобализма рязко промени нагласата на огромна част от американските избиратели, които предпочетоха неопитния в политиката Тръмп пред кандидата за президент на войнстващата прослойка в САЩ. Безпрецедентната по мащаби, острота и арогантност пропаганда на глобалистите срещу новоизбрания президент показва не само огромния финансов и медиен ресурс, но и решимостта безкомпромисно да продължат курса към хегемонизъм.

Предизборните обещания на Тръмп, на които повярва американският избирател, останаха пожелания. Още през първите дни от встъпването му на президентския пост му бе категорично наредено да не прави дори опити за промяна на американския външнополитически курс, наложен през последните три десетилетия. Заплашен от импийчмънт, новият американски президент бе длъжен да се съобрази с ултиматума на глобалистите. В новата стратегия за национална сигурност на САЩ, оповестена миналия мсец, са потвърдени външнополитическите приоритети на Вашингтон. Те включват запазване на еднополюсния модел в международните отношения, превъоръжаване и модернизиране на армията, което налага увеличаване на военния бюджет. Като главна заплаха за американските „национални“ интереси, които се свеждат преди всичко на хегемонизъм в световен мащаб, са Русия и Китай.

За да се докаже, че външната политика на Вашингтон, налагана от глобалистите, е безалтернативна, платени „учени“ и поръчкови анализатори „доказват“, че войните са неотменима част от естественото състояние на човешкия род. Те не само не вредят, но са един от стимулите, даващи тласък на човешкия прогрес. В тази връзка тези идеолози на необходимостта и потребностите от военни конфликти, локални или мащабни войни, подлагат на остра критика и саркастично осмиване позициите на европейците, според които с рухването на двуполюсния модел и края на Студената война е настъпил траен мир и стабилна сигурност на планетата.

Световната общественост, сред която видни политици, учени и политически анализатори, с тревога констатират, че през последните почти три десетилетия САЩ позволиха доминацията във вътрешната и външна политика на най-войнстващите елементи във Вашингтон.

Поредицата от военни конфликти, войни и огнища на напрежение, провокирани от тях, свидетелстват, че американската външна политика се превръща в тревожен фактор, дестабилизиращ международната обстановка, и очертаващ се като все по-сериозна заплаха за световния мир и сигурност. Този фактор може да бъде спрян, както от среди в самите Съединени щати, които смятат, че и тяхната страна е застрашена от глобалистите, така и от Европа, ако разбира се, тя се освободи от наложената й американска, т.е. глобалистка зависимост.

Няма съмнение, че борбата срещу това явление на световната сцена ще бъде тежка, продължителна и безкомпромисна. Глобалистите, наред с внушителните индустриално-парични и пропагандни възможности, напълно контролират важни управленски сектори, включително военното и външно ведомство на САЩ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (45)

 1. Мдааа… Тежка артилерия! Толкова тежка, че от километри е видно, къде е изливан стволът на гаубицата. У нас такива леярни няма! А и мунициите са нестандартни. На големи стругове са обработвани. Или по-точно большие!
  А истината всъщност винаги е по средата и всеки българофил би я видял. Дори да е сляп!

 2. Браво на Йордан Величков за смелия и безпогрешен анализ. Поздравления и за редактора в „Труд“ допуснал тази статия за печат!

 3. Поредния парцал от една ушанка. Още един русофил минетчия. Я кажи колко преврати и золуми направи Русия на България? САЩ му бил виновен. Нещастник. И сега Русия и такива като теб, изсмукват енергията и капитала на България.

  1. Драги ми Раковски (или както ти е там истинското име, жалко тролче). Погледни си последната сметка за ток – виж, че сумата в графа „Задължение към обществото“ е 1/3 от цялата сметка. Знаеш ли, че повече от половината от тези пари отиват за плащане на три пъти по-скъпия ток от американските централи на ТЕЦ Марица-Изток? А ти ще ми пишеш за „изсмукване на енергията и капитала на България“ от Русия.
   П.С.Смени си по-добре никнейма – да не срамиш видния възрожденец…

   1. Брей колко избирателно гледане. Точно по московски. А ако погледне сметката за газта или от безиностанцията или попита за милиардите потопени в гьола Белене или ненужните ламарини наречени реактори тогава какво праим?

    1. Брях… путин е виновен, че бензинът у нас е по скъп от единствено в полша… и че всичките ни демократични политици ходят да целуват ръка на златев…
     Отделно, че изоставаш от времето… даже мутрата боко смени речника и гьолът вече е проект за който се търси инвеститор…

 4. Русия граби България, нейната енергетика и природни богатства както турчин не ги е грабил. Русия унищожи българския политически живот с пет свои продажни партии и в момнта ги ползва да пишат глупости по вестниците, за да не питаме защо, уважаеми мръсници, допуснахте Русия да ни глоби с милиони, без да осигурите защита на България? Защо, мръсници, платихте два милиарди кървави български пари за несъществуващи реактори за една ненужна АЕЦ?

 5. Ха-ха-ха… толкова много лъжи и руска омраза към цивилизования свят и към живота на планетата отдавна не бяха публикувани. Добре е, че си минал мярката в лъжите. Това те прави смешен и ненужен.

  1. Путин ти е виновен, че разбираш от цивилизован свят колкото свиня от кладенчова вода…

   1. Путин преди всичко е виновен, че читавите хора се отвратиха от Русия и останаха само такива малограмотни тролове като тебе да я славят. Виновен е и че рублата толкова се срина и бюджета толкова се продъни, че не могат да платят на тролове, които поне правописа да владеят.

    1. Доста неадекватно постване… оправдано единствено с факта, че некадърните тролове от натовските стаи трябва да изкарат нещо, та да не умрат от глад.

 6. Браво за статията!
  Но посланието и не може да бъде разбрано от дебелоидните овце с промити мозъчета.
  Соросоидните либерасти глобалисти 20 години промиват мозъци във всички възможни медии. „Евро-атлантически“ ценности , опорни точки, платени пачаври наричащи се „журналисти“ – за тях за всичко е виновен Путин. Невъзможно е ангел небесен и полубог като Сорос да греши нещо. Той е носител на абсолютната истина. Всичко друго е фалшиви новини и руска пропаганда…..

 7. Тролчетата на Сорос реагират мигновенно – трябва да си заслужат доларите. Само дето нямат аргументи но това са подробности.

 8. Боже, какъв срам за българските медии са руските тролове!!! Мазни и противни, бълващи руска отрова към своите сънародници, платени идиоти, за които самите руснаци говорят с презрение и запушен нос. НИКОЙ НЕ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ!

 9. И този доцент руски агент. Разширението на НАТО
  е резултат на желанието на освободените народи
  от диктата на кремал. Срещу докттрината на Варшавския договор въстанаха Чехия, Унгария,
  Полша , недоволстваха Румъния,ГДР,дори и
  България с незврстното за над горянско движение.
  USA никога не е насилствал. Сърахът от възраждането на ненаситните имперски амбиции
  за разширение във посоки на империятс на злото накара тези народи намерят защитник. Предвижданията се сбъднаха …
  да търсят

 10. Имперските си амбиции Русия показа с военните операции в средна Азия.с анексирането на Крим
  и деверасанската дейност в Източна Украйна .
  Забележете за унищожението на украйнското
  ядрени оръжия Русия е един от гарантите за непрекосвеностс на Украйна. Каква подлост?!!!
  Руската интервенция в Сирия, причинила потпци
  от бежанци. Та кой е агресор товариш руски агент!!!!

  1. бежанците в сирия бяха резултат на евроатлантическата подкрепа за ислямистките „борци за свобода и демокрация и ердоганската армия в алепо….
   иди на лекар и кажи, че проявяваш симптоми на деменция.

 11. Гн.доцента с тази си статия си изкара прехраната. За колко време – само той си знае !!
  Иначе е прав . Много неща са така.
  Но аз макар и не доцент ще кажа , че най големият враг на руският народ и държава не са САЩ .Да те са враг на номер 2 може би .
  Враг номер 1 са руските политици и олигарси . Ето путин надмина брежнев по полит.дълголетие а Русия тъне в калта . И американците са им виновни !!!!
  Днес четох едно социологическо проучване на техният център „Левада“ че руснаците смятали за най голям враг САЩ – на първо място . На второ била Украйна !!!!!!!
  И само 2% смятали,че най голечият враг на Русия са политиците и чиновниците !!!!
  Но като се зачетох в коментарите под „изследването“, читателите пишеха точно обратно . За най голям враг бяха определили политиците и чиновниците.
  Сега българските русофили които аз наричам брежнево-гобачово-елцино-путинофили ще кажат,че това са платени тролове които искат да очернят другаря путин и медведев и тяхната команда и получават долари от американското посолство .
  Може и така да е . Не ги познавам .
  Пък нали сме демократи. И те имат право на мнение.
  Но на др.или г-н доцента ще му да прочете една книга – „Кто поставил во власти Горбачева “ . Има я в Интернет за безплатно и свободно сваляне.
  Автора на този труд -над 500стр.е руснак . Живее си в Русия . И без съмнение обича родината си . Аз започнах да я чета , но оставих .
  Натоварва ме психически . Връща ме в оново време в което в България сляпо се копираше всяка простотия идваща от ссср. Но като изседователски труд на това как са се вземали решения в ссср или как се е бездействало с години по жизнено важни въпроси за държавата и обществото и как морално се е разлагало съветското общество в резултат от моралното разложение на ръководният им „елит“ в лицето на висшите ешалоши на ЦК , Политбюро на КПСС ,книгата просто е изумителна и потресаваща.
  Има една глава „Как проспахме НТР – научно-техн.революция „.
  Спомних си,че отдавна четох в Интернет едно писмо изпратено по тоя повод – технологичното изоставане от Сащ и Запада . Изпращача е др.Тодор Живков и годината е била 1970.
  Тодор Живков отива в Япония на „ЕКСПО-70 “ .Остава изумен от това което е видял . От постиженията на японците в електрониката и роботиката . Връща се и пише на Брежнев…..др.Брежнев бях в Япония на Експо 70 и видях това и това…И му казва направо ..др.Брежнев ние соц.лагера силно изоставаме от Запада. Трябва да се вземат незабавни мерки.“
  Др.Брежнев му отговаря…“др.Живков ти си допуснал да те заблудят. А показаха ли ти как си експлоатират трудещите се там ? У нас такава експлоатация няма…..“
  Др.Живков ,от стара коза яре , не му опонира защото знае,че е вредно за здравето ако настъпи котката по опашката.
  Показателен пример и не само един !!!
  Надявам се др.или г-н доцент да разбира и чете руски език .
  Защото простите путинофили за които е адресирана тази статия ,от опит го знам, не разбират ,не четат ,говорят и пишат на руски език. На тях им превеждат от руски език такива като велислава дърева, доц.григорова ,иво христов и други добре платени путинофили какво става в Русия . Как путин я бил „спасил“ !!!! И се кани още поне един мандат да я „спасява“ от американците , марсианците и от когото трябва докато почне да се осира на президентския пост . След това ще назначи подобен на себе си „спасител“ така както го назначи него алкохолика елцин .
  Но за мен не са ми нужни такива посредници ,платени путинофили .
  Не го гворя перфектно руският език но достатъчно добре чета и го разбирам.
  Така,че знам добре какво става в Русия . Но не от путинската пропаганда която е задминала в лъжите си отдавна др.Гьобелс. Има си YouTube и Интернет и море от независима информация . Който има акъл в главата си и чете и разбира руски сам ще прецени кое е лъжа и кое истина.
  При това аз се доверявам само на честни и патриоти руснаци . Не и на шовинисти .
  Ако някой путинофил не е съгласен с мен може да ми пише на :
  emmanuelross149@gmail.com

  1. На Ross
   Кой хвърли първите две атомни бомби не върху военни но върху мирни граждани – 200 хиляди жертви и 3 милиона облъчени? Русия ли?
   Кой изби 3 милиона виетнамци и корейци? Русия ли?
   Кой подпали и двете световни войни с общо 80 милиона жертви? Русия ли? За ваше сведение САЩ търпеливо чакат края на първата световна война и влизат едва през април 1918 година т.е. няколко месеца преди нейния край, само за да участвуват в подялбата на света-доктрината е ясна: Нека другите да се избият и ние – после. Единствената държава, която печели от войните е САШ – 200 милиарда долара.
   Кой агресира Ирак, въпреки забраната на ООН? – 50 хиляди убити. Русия ли?
   Кой нападна бившата Югославия? 10 хиляди жертви. Русия ли?
   Кой унищожава арабския свят с провокиране на местни войни? Русия ли?
   Кой създаде Ислямска държава и я снабдява с оръжие? Русия ли?
   Кой поддържа украинските фашисти?
   Кой ви плаща лъжите?
   Четете историята Ross!
   А що се отнася за Путин, съветвам ви да оставите на руския народ да решава. Вие не можете да провалите и да плюете върху истината.Пазете вашите лъжи за неграмотните като Гаро и като вас.

 12. Емануел, много сте точен, но адресата – мазните руски тролчета – ще Ви четат, ще се съгласят с Вас, защото посочвате очевидни неща, но ще Ви оплюят, защото с това си вадят хляба нещастниците. Трбва да им простите, защото те не знаят какво правят.

 13. Труд, откъде ги намирате тия „капацитети“? Този още доцент, изглежда почти на 70. И при девалвиралите професори от последно време не е могъл да се вреди. Това казва всичко.
  Апропо разпадане на Русия е плашило пуснато от Кремъл за да оправдава агресивната си политика.
  Познато до болка, не са го измислили руснаците. Никой няма интерес да се разпада Русия и да се втурнат милиони бежанци натам дето уж е лошо и гейско и неправославно. Нито ядрените оръжия да се окажат неизвестно у кого. Такава опция никога не е била на дневен ред, а Вие господин още доцет сте просто лъжец.

  1. Намират ги… както и боко намери „магарето“, поръчковия дисидент плевнелиев.

 14. Втора що не пише за военната интервенция на Съветския съюз в Афганистан,Чеченистан,Крим….за културната асимилация на Тюркските републики…Сащ и Русия са едно и също ..с военни средства си налагат своето над по малките народи…

 15. Господин Величков, Поздравявам ви за прекрасния анализ. Не случайно коментарите са многобройни. Не се плашете от отрицателните коментари. Те са от платени соросоиди. Пожелавам ви все така да давате светлина върху проблемите на човечеството.

  1. ХА ХА ХА ХА , Чудесна шега, Кондов, чудесна шега! Прав сте – този полуграмотен доцент „давал светлина върху проблемите на човечеството“… ХА ХА ХА ХА ХА

 16. Русия е империя с много националности. Много
  изразяват претенции за не зависимост. Самата
  Русия еглобална система подлежашта разпадане.
  Терора на Путин едва ли ще я спаси. Историята й
  е бедна а пропагандата за величие е на лажлива
  база на присвояване на културните постижения
  на България и Украйна и унищожаване на.
  културното наследство на Волжска България.
  Империята като палитичрска структура е изчезнала
  а вие товариш доцент залагате тя да ни спаси от
  глобализм а пренебрегнахте зова на Тръмп USA
  first с препоръка към всички държавни глави
  да правят същото за народите им,

  1. той путин очевидно прави нещо за народа си, за разлика от предшествениците си, така че него го остави ми гледай нашите поръчкови дисиденти…

 17. Айде стига!По-лошо от турското нямаше.То се опита да унищожи всичко БЪЛГАРСКО,докато с русите сме една кръв,религия,славянство и сме им дали азбуката.Русия никога не би се опитала да се противопостави на БЪЛГАРСКОТО,при все че ни е източвала някък си.Докато фесоветее ни мразеха,че сме християни.Разликата е голяма.колкото и да мразите руското-не ми опонирайте.Най-гадно,непоносимо и най-за мразене е турскотоНе се увличайте толкова от омразата си към Русия.И много съм радостен,когато руснаците водят изпепеляваща война с кавказците.Някой постоянно трябва да бие татари,чеченци,дагестанци.А в Афганистан може всякакви зулуми да правят-все е добре!Все пак Русия означава много,а разните там-мюсюлмански племена са долни,изостанали и вредни за всички ни

 18. Обаче турчина-вари го,печи го-все неговата си знае.Ние сме се загрижиили за собствената си страна,а оня потурнак кирлив споменава-афганистан,чечения,крим.тюркски народи…тюркски народи….тюркски народи.Може да се намира в единия край на света-той/рязания сатрап/не може да не мисли за другите рязани!Какво те е еня за някакви си тюркски народи,бе свиня мюсюлманска?Живееш си добре в Булгаристан/както ни наричате/!Така че-трай си!Трай си,че дядото Иван е много мощен и отмъстителен!

 19. Колчо, ти наистина си духовно сляп по точно с
  промит мозък. Турското робство бе жестоко за
  оцеляванета ни като човеци. Турците не посегнах
  на религиозните и националните ни чувства.
  Нужни им бяхме като тая за да ги изхранване. По
  турското робство макар и жестоко експлоатирани
  живееме в итническите си граници.Руското робство
  е коренно различна. Съществуването на България като независима държава е против интересите на
  на Русия.Антибългарскатс политика на Русия с Иван
  Грозни, Петър l и Екатерина велика. Най силно тя се пряяви по времето на върха на националното ни Възраждане за незовисима българска църква. Особено жесток бе българомразеца граф Игнатиев.
  Въпреки силната му подкрепа на гръцката Патриаршия той бе принуден да признае за независима църква само за Северна България. Султанският ферман от 1871,определил границите
  на българския етнос, изненада Графа , цялата руска
  Дипломация ,Патриаршията донякъде и европейскат
  общественост.Разярения граф си отмъсти като анатемосаха църквата ни и след имперската война
  на Русия през1878 година подписа нищо необвързващо договор за примирие в Сан Стефано
  с граници определени от фермана от 1871година.
  По този начин той отне славата на нашите възрожденци и възвелича Русия. Днес малко
  българи знаят за славния български Великден .
  Всичгки като папагали крещят Санстеванска България и живеят с чувството.че тя е дело на
  злодея Игнатиев .

  1. Пич, много пишеш, но общо взето нанизани една след друга чути и неразбрани глупости…

 20. Много моля, всички путинисти да вземат руски паспорти и заминат за Русия!!! Нямат право да изпращат децата си да учат на запад от Украйна и в останалите източни развити държави!
  Ако обаче останат да живеят в България да бъдат българофили и да се съобразяват с членството на страната в ЕС и НАТО!!! В противен случай, НИЕ нормалните българи ще постъпим с тях както би постъпило КГБ с граждани прекланящи се пред НАТО в онова време

  1. Правилно. То разлика в главата между теб и селски бияч на кгб няма.

 21. Руското робство е идейно .Идеята е България да бъде разкъсана до минимум. Тази идея се появява
  на конгреса в Берлин. Въобще не е известна фразата
  на Бисмарк към предтсвителя на Германия на конгреса “защо си по голям руснак от руснаците “
  Това се случва след като руснака пледира за България в граници определени от тримата императори в ливадия в Крим. Нещастният немец
  възразява “но това е в противоречие с решенията
  на цариградската конференция”. Обвиненията за
  злощастието ни в Берлин само на Запада е лекомислие. Ролята на Русия не е за пренебрегване.
  Историята ни след берлинския конгрес е наситена с подлост и коварство военни интервенции на руския империализъм срещу Българивя. Всичко това е известно но масата българомразци наричащи себе
  си русофили няма да повярват на истината .

 22. цензор,цензор-Заради такива утрепки като тебе исляма ще ни гази.Не виждаш ли,глупако какво става по света?Те-рязаните изроди не са се спрели и винаги се защитават.А ти си скочил срещу Русия?Имаш ли поне малко национално достойнство?Предпочиташ султана пред Граф Игнатиев!?!?!?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.