Серия от атаки срещу полицаи в Чечня

Взривиха банкомат, взеха около 40 000 лв. (обзор) Ударната вълна изпотрошила и магазин за козметика

Турция пусна жалба в СТО срещу митата на САЩ

Александра Петканова показа коремче по бански (СНИМКИ)

Остава мярката за неотклонение „парична гаранция“ на Габриела Медарова

21-годишен прегази по-малкия си брат с трактор във Врачанско

Косово започна подготовка за демаркация на границата със Сърбия

Ремонтиран път вдигна скоростта през село

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало Разрушено е укрепването на басейна на властта

Макаров ни обеща помощ за паметниците

Папа Франциск призовава католиците на борба срещу сексуалните посегателства

МВР залови банда малолетни крадци, обирали кафе автомати

Тежка катастрофа затвори пътя Бургас–Поморие

Ученик е задържан под стража за наркотици

Започва укрепване на ската над срутищата по пътя за Рилски манастир

Глоба до 20 000 лв. за фирмата, в чийто склад избухва пожарът край Шишманци Четвърти ден огнеборците продължават да гасят тлеещите пластмасови отпадъци

Снимка: www.plovdiv24.bg

Акт за административно нарушение ще бъде наложен на фирма „Мишевски“ ЕООД, в чийто склад в близост до Екологичния завод край Шишманци на 2 юни (петък) в 6.24 часа се запалиха пластмасови и хартиени отпадъци, а пожарът не може да бъде потушен вече четвърти ден. Това съобщи директорът на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев, който уточни, че глобата ще е между 2 и 20 хиляди лева, но точният й размер ще стане ясен, след като се установят всички нарушения на родното екологично законодателството, извършени от въпросната фирма. На „първо четене“ са открити големи разминавания в отчетените количества отпадъци, които са били складирани на площ от 6 дка на площадка с размери 300х20 метра, но се очаква да изскочат и други нарушения.

Въпреки че от експертите от РИОСВ-Пловдив отчетоха постъпателно намаляване на изследваните стойности на атмосферния въздух по всички 26 наблюдавани показатели, кметът на Раковски Павел Гуджеров обяви в понеделник частично бедствено положение в Шишманци и околните села на територията на общината. На мястото на пожара и в понеделник продължаваше да има малки тлеещи огнища, от които все още излиза дим. Пожарът не се разпространява, но гори в дълбочина, и огнеборците не се ангажират със срокове за пълното му ликвидиране. По тази причина край Екологичния завод остават мобилните групи на РИОСВ-Пловдив и регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда, които ще продължат да следят качеството на атмосферния въздух в Шишманци и Белозем до отменяне на частичното бедствено положение от кмета на Раковски, който е бивш зам.-министър в МОСВ. Очаква се бедственото положение да остане до пълното овладяване на пожара и стойностите на циановодород във въздуха да паднат до стойности близки до нулата. В процес на изясняване са причините за избухването на огъня.
Все още няма официално становище от разследващите органи и от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив. Неофициалната версия е, че пожарът е тръгнал от мълния.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.