Глоба за мъж, подал фалшив сигнал на наркосделка

Снимка: Архив

Мъж от разградско село набедил братовчед, когато мразел, че продава наркотици, като подал сигнал на тел. 112, въпреки че въпросният роднина от дълги години всъщност живеел в Истанбул.

За неверния сигнал на линията за спешни повиквания мъжът е осъден да плати глоба от 1000 лв.

Абсурдната история е станала през май тази година в разградско село. Тогава Н.М. се запил от сутринта, а в такива състояние се присещал за омразата към братовчед си, с когото не си говорели от години.

След няколко часа в компанията на ракията той хванал мобилния си телефон и се обадил на тел. 112. Съобщил, че в къща срещу магазин в селото му в този момент върви сделка за наркотици, като посочил братовчеда, който е от Истанбул.

Всички опити на дежурния на спешната линия да изясни сигнала и неговата достоверност останали напразни и накрая подателят прекъснал разговора.

Тъй като обаждането било за извършване на престъпление, сигналът бил препредаден на дежурния в областната полиция в Разград. На посочения адрес били изпратени двама полицейски инспектори, които установили, че няма никаква сделка.

Пияният мъж пък въобще и не се сещал, че обаждането от личния му мобилен телефон ще го уличи в престъпление, както и станало.

Той е даден на съд, който го освободил от наказателна отговорност и му наложил административна санкция. От възможния размер на глобата от 1000 до 5000 лв. му е определен минимумът. Решението на Районния съд в Разград подлежи на обжалване пред Окръжния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право