Глоба от 1050 лв. да чака водач на варненски „Мерцедес”, прелетял край камера в Търговищко

Над 400 нарушения на ограниченията на скоростта засечени за седмица в областта

„Честитка” с глоба от 1050 лв. ще получи шофьорът на варненски „Мерцедес” прелетял край камера на КАТ-Търговище. Той е бил заснет на пътя София-Варна, в района на местността „Фисека”.

Колата е била засечена на 27 март и е пътувала в посока София със 191 км. В участъка допустимата скорост е 90 км/ч, припомниха от „Пътна полиция” в Търговище.

Преди близо 2 месеца, пак в този район, е установен друг водач, който карал със 192 км/ч.

„Има прав участък, където колите засилват рязко. По наредбите мястото не се води сред тези с концентрация на катастрофи, но реално през годините сме имали не един тежки пътни инциденти със загинали хора, тъй като водачите подценяват ситуацията”, коментираха катаджии.

Според класификацията им най-опасният участък в Търговищко остава проходът „Боаза” край Търговище, който е осеян със завои и въпреки множеството предупредителни табели водачите предприемат рискови изпреварвания на забранени места.

От „Пътната полиция” уточниха, че за седмица са издали 450 електронни фиша. Над 400 са нарушенията на ограниченията на скоростта, включително и в населени места. Огромната част от тях са изловени от т.нар. лазерна тринога, която се мести из цялата област, където обичайно се засичат много нарушения на скоростния режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България