82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Глобите с електронен фиш са незаконни, имало полицай в колата

Снимка: Архив

Всички глоби за нарушения на пътя, наложени с електронен фиш през юли и обжалвани в съда, се отменят от районните магистрати в Кърджали.

В мотивите на съда се посочва, че идеята на законодателя е да се издава електронен фиш по образец само при наличие на две предпоставки – нарушението да е установено с помощта на автоматизирано техническо средство и това да е направено в отсъствие на контролен орган. В случая една от предпоставките – „отсъствието на контролен орган“, не е налице, тъй като електронните фишове са издадени чрез подвижните камери в авто патрулите, в които има и полицаи. Мотивите на кърджалийските магистрати са подкрепени и от тълкувателно решение на Върховния административен съд от 2013 г., което гласи, че електронни фишове могат да се установяват и заснемат само от стационарно устройство, съобщава регионалната радиостанция на БНР – Радио Кърджали.

Броят на обжалваните фишове в Районния съд Кърджали през юли е тринайсет, като глобите са от 50 до 700 лева и всички са за превишена скорост. Според органите на КАТ-Пътна полиция, шофьорите са нарушавали закона предимно в населени места. Най – фрапиращият случай е за 101 км. в час при разрешени 50 в населено място. При друг случай, при разрешени 60 км.в час извън населено място водачът се е движил със 120 км. в час.

Решенията подлежат на обжалване пред Административния съд в града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.