Глобиха джигит, въртял гуми при изпреварване на патрулка

Наложена глоба на джигит, за демонстративно форсиране на двигателя и въртене на гуми при изпреварване на полицейски автомобил, мина през две съдебни инстанции. На първата глобата на нарушителя бе отменена, тъй като Районният съд в Сливен не дал вяра на показанията на униформените. А на втората Административният съд в Сливен отмени решението на колегите си и потвърди глобата, но в 4 пъти по-нисък размер – съобщиха от съда.

Нарушението било извършено на 12 февруари около 5,10 ч.  На един от централните булеварди в Сливен – „Цар Симеон” – патрулка извършвала обход с ниска скорост. М. Ч. решил да изпревари с лекия си автомобил „Мицубиши каризма”. Подал газ, форсирал двигателя, извършил маневрата с рязко спиране, потегляне и сменяне на посоката на движение, придружено с блокиране и приплъзване на колелата. Тогава полицаите го спрели, съставили му акт, който той подписал без възражения. А след това кметът на Сливен Стефан Радев му издал наказателно постановление и му наложил глоба от 200 лева съгласно Общинската наредба на обществения ред, която изрично забранява описаните деяния.

Районният съд е отменил глобата, тъй като не е дал вяра на показанията на полицаите, но без да посочва мотиви за това. В същото време не се е усъмнил в акта и наказателното постановление – посочва Административният съд. Второинстанционният съд е отменил решението, с което е паднала глобата, като е изменил размера й на 50 лева. Това е станало така, защото с новите промени в Общинската наредба минималната глоба за първо нарушение на физически лица е намалена на 50 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България