Глобиха дискотека за неспазване на противоепидемичните мерки

Снимка: Pixabay

На дискотека в Първомай е съставен акт за неспазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

Служители на полиция и РЗИ провериха дискотеки и нощни заведения на територията на Асеновград, Хисаря и Първомай дали са спазени предписанията от здравното министерство, според които към момента нощните заведения трябва да бъдат запълнени на 50 процента от капацитета си. В дискотека в Първомай е констатирано че са били допуснати 87 човека при капацитет - 70. Съставен е акт за неспазване на противоепидемичните мерки.Констатирано е също, че в клуба са допуснати непълнолетни посетители, липсват разрешения за удължено работно време, не са осигурени дезинфектанти, а в заведението се установени лица, които пушат.

При проверка в клуб в Хисаря в заведението е имало 40 лица, и е било е спазено изискването за максимално допустим капацитет. Служителите на реда и представителите на РЗИ са съставили 7 акта - един по закона за българските лични документи, 4 за тютюнопушене на закрито и 2 за липса на здравни книжки на работещи в заведението лица.

В две от проверените заведения в Асеновград изискванията на здравните власти за максимален брой на допустимите посетители са били спазени. Нарушенията, които проверяващите са констатирали са по закона за българските лични документи - общо 3 съставени акта, в един от клубовете са липсвали средства за дезинфекция, 4 са съставените актове за тютюнопушене на закрито, а 5 броя са предписанията от Агенцията по безопасност за храните.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право