Глобиха за хулиганство зъболекар, нарекъл полицай „джендър” във Фейсбук

Зъболекар от Пловдив се сдоби с глоба от 500 лв., след като нарече във фейсбук катаджия „джендър” и това беше признато за дребно хулиганство. Решението, което е без аналог в практиката на пловдивските съдилища, е на Пловдивския районен съд.

Постът в социалната мрежа е с дата 19 ноември м. г. и гласи: „Джендъри на колелото на Асеновградско. Единия е меко казано джендър, полицая Т.!!!” Стоматологът бил провокиран от съставен му акт и написал в групата „I see you КАТ Пловдив” още : „Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…” (Запазен е оригиналният правопис.)

Познати на полицая му съобщили за статуса във фейсбук и така случаят стигнал до органите на реда. И въпреки че не става дума за публично произнесена обида, а за пост в социална мрежа, съдът приема, че е налице нарушение на обществения ред и спокойствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България