Глобиха майка и баща, оженили невръстен син

Районният съд в Берковица глоби майка и баща, разрешили на непълнолетния си син да заживее с невръстно момиче и двамата да създадат и дете.

Ненавършилият 18 години Борис Т. от Вършец през лятото на 2016 г. работил с баща си К. Ф. в курортния град и района и се запознал и харесал с още по-малката и от него Снежана В. Между хлапетата пламнала любов и Борис завел ненавършилото 16 години момиче в родния си дом.

Бащата и майката не се възпротивили на желанието на децата да бъдат заедно, осигурили им стая и средства и те заживели, макар и без сключен брак, като мъж и жена. През май 2017 г. Снежана родила момче. Тъй като подпомагане на съжителството на непълнолетни е престъпление, за което законът предвижда до 2 години затвор или пробация, срещу майката и бащата започнало дело.

Пред съда двамата родители, които също нямат сключен брак, се признаха за виновни, но заради чистото им съдебно минало и разкаянието магистратите снеха от тях наказателна отговорност и ги санкционираха с по 1000 лева глоба.

„Наказанието ще въздейства поправително и превъзпитаващо не само върху двамата обвиняеми, но и върху други граждани, склонни към подобни деяния”, обявиха магистратите. Дела за незаконни бракове между деца в съдилищата на област Монтана се водят всеки месец.

Коментари

Задължително поле