Глобиха с 300 лв. ром, нарекъл асеновградски полицаи "сестри"

Снимка: Архив

Асеновградският районен съд глоби с 300 лв. местен жител от ромската махала в квартал "Лаково" по Указа за борба с дребното хулиганство заради обиди на трима полицаи, които нарекъл  подигравателно "сестри".

Случката се разиграла на 26 април 2017 г. около 22.30 часа вечерта, когато тримата служители на реда - двама старши полицай и един полицай, били изпратени за проверка по сигнал за нарушаване на обществения ред в района на площад "Ново време" в ромския квартал "Лаково".

На път към барчето, за което бил подаден сигнала за силен шум, те засекли трима роми в близост до заведението. За униформените било ясно, че мъжете са употребили алкохол, но тъй като не нарушавали реда и тишината и дори прибирали тонколоната, решили, че не се налага да слизат от патрулката. Неочаквано обаче единият от циганите тръгнал към полицейския автомобил и с нагло и предизвикателно държание се обърнал към полицаите с думите: "Сестри, какво искате, ма?". Предупрежденията и поискването на лични документи не укротили рома и на служителите на реда им се наложило да употребят сила. След като му щракнали белезниците

зад гърба, го откарали с полицейската патрулка в Районното управление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право