Глобиха търговец, превърнал микробус в магазин

Търговец в Сатовча бе глобен  с 1500 лв., след като превърна микробуса си в магазин за плодове  и зеленчуци, без да притежава  регистрация по Закона за храните.

Съдът в Гоце Делчев потвърди наказателно постановление, издадено на И. Ц. от Областната дирекция по безопасност на храните.

На 24 април тази година около 13.30 часа при извършена проверка в Сатовча е установено, че И. Ц. продава от бус на клиенти плодове – банани,  ягоди, ябълки и зеленчуци - домати ,краставици и спанак, без да има съответните разрешителни.

Той обяснил пред инспекторите, че има разрешение за извършване на търговия, но не успял да го представи.

Заради това му е съставен акт, а по-късно и наказателно постановление. Недоволен от санкцията, нарушителят я обжалва в съда.

Съдът обаче призна нарушението от страна на И. Ц. и потвърди глобата от 1500 лева. Магистратите приеха, че при изписване на санкционната норма е допусната техническа грешка.

Неправилно е визиран чл.42 ал.1 от Закона за ветеринарномедицинска дейност, вместо чл.42 от Закона за храните. Това обаче не е довело до нарушаване правата на нарушителя, той не е  ощетен, а наказанието е определено правилно по вид и размер.

Решението може да се обжалва на горна инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони