Министърът на туризма Ангелкова: Приоритет през 2019 г. ще е насърчаването на вътрешния туризъм  С майстори в кулинарията подготвяме карта на фестивалите, свързани с българската кухня

Министърът на отбраната Каракачанов се срещна с Джон Съливан, зам.-държавен секретар на САЩ

Аварирал снегорин блокира пътя до Рилския манастир

Спортният министър награди един от победителите на финалния кръг от Националната боксова лига

500 000 долара изпаднаха от камион на магистрала в САЩ (ВИДЕО)

Музика ще има за всички от сърце “Rock the Operа” за любителите на вечните рок хитове, SOLAR Christmas за феновете на електронната музика и Шабан Шаулич “50 години на сцена” в “Арена Армеец”

Две жертви и много ранени при тежка катастрофа в Босна

Идея на Министерство на културата: „Свети Кирик” става остров на изкуствата

Никол Шерцингер показа изкусителни форми и нова прическа (СНИМКИ)

552-каратов жълт диамант e открит в канадска мина (СНИМКИ)

Жирардели ще иска среща с премиера за развитието на Банско

Сирак откри портмоне с 1000 лв., върна го

Полският кабинет оцеля при вот на недоверие

Фрегатата „Дръзки“ се завърна от операция в Средиземно море

ЕК одобри още 210 млн. лв. за ремонт на училища у нас

Глоби до 5000 лева за нарушения при преместваемите обекти в Търговище

Общинска наредба за преместваемите обекти и съоръжения слага ред при разполажането им в Търговище

Изтича срокът за привеждане в съответствие с Наредбата на всички преместваеми търговски обекти и съоръжения в Търговище, напомнят от Общината. До 10 ноември, за всички, разположени в централната градска част, трябва да са изпълнени изискванията по общинските разпоредби. Те се отнасят за павилиони, машини и съоръжения, предназначени за търговия и обслужващи дейности. В категорията влизат също: маси и летни градини пред заведенията, машини за сладолед, топли или студени напитки други; увеселителни и атракционни съоръжения; сергии и маси за надомни ръчни производства; открити пазари за плодове и зеленчуци и т. н., допълват от местната администрация.

Според Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на община Търговище те трябва да имат подробна схема и/или проект на обекта, изработени от правоспособни лица. Изготвените проекти и дизайн трябва да се разгледат и одобрят от Експертния съвет по устройство на територията към Община Търговище, след което се издава разрешение за поставяне от главния архитект. В Първа зона (Централна част) в Търговище се разрешава поставянето на павилиони, само с унифициран дизайн за всеки вид, допълват от администрацията.

След изтичане на дадения срок собствениците и ползвателите на заварени преместваеми обекти в централната зона, които не са приведени в съответствие с Наредбата, ще бъдат санкционирани. За физическите лица глобата е от 300 до 1000 лева, а за юридическите санкцията е от 1000 до 5000 лева, предупреждават още от местната администрация. От там припомнят, че наредбата е публикувана на сайта на Община Търговище и е влязла в сила на 10. 05. 2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.