Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

EK призова Лондон да обясни „възможно най-скоро“ какво планира за Брекзит

Графа заведе семейството си в Египет (СНИМКИ)

5-метрова вълна заля село в Сибир след скъсване на язовирна стена (ВИДЕО) Към момента жертвите на тежкия инцидент са 15

Британските депутати принудиха Борис Джонсън да иска от ЕС отсрочка за Брекзит

Вицепрезидентът разговаря с ръководителите на Съвета на Европа и на неговата Парламентарна асамблея

Баскетболен празник “Играй с Везенков!” в Ботевград

Глоби до 5000 лева за нарушения при преместваемите обекти в Търговище

Îáùèíñêà íàðåäáà çà ïðåìåñòâàåìèòå îáåêòè è ñúîðúæåíèÿ ñëàãà ðåä ïðè ðàçïîëàæàíåòî èì â Òúðãîâèùå.

Изтича срокът за привеждане в съответствие с Наредбата на всички преместваеми търговски обекти и съоръжения в Търговище, напомнят от Общината. До 10 ноември, за всички, разположени в централната градска част, трябва да са изпълнени изискванията по общинските разпоредби. Те се отнасят за павилиони, машини и съоръжения, предназначени за търговия и обслужващи дейности. В категорията влизат също: маси и летни градини пред заведенията, машини за сладолед, топли или студени напитки други; увеселителни и атракционни съоръжения; сергии и маси за надомни ръчни производства; открити пазари за плодове и зеленчуци и т. н., допълват от местната администрация.

Според Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на община Търговище те трябва да имат подробна схема и/или проект на обекта, изработени от правоспособни лица. Изготвените проекти и дизайн трябва да се разгледат и одобрят от Експертния съвет по устройство на територията към Община Търговище, след което се издава разрешение за поставяне от главния архитект. В Първа зона (Централна част) в Търговище се разрешава поставянето на павилиони, само с унифициран дизайн за всеки вид, допълват от администрацията.

След изтичане на дадения срок собствениците и ползвателите на заварени преместваеми обекти в централната зона, които не са приведени в съответствие с Наредбата, ще бъдат санкционирани. За физическите лица глобата е от 300 до 1000 лева, а за юридическите санкцията е от 1000 до 5000 лева, предупреждават още от местната администрация. От там припомнят, че наредбата е публикувана на сайта на Община Търговище и е влязла в сила на 10. 05. 2016 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.