Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

Глоби до 5000 лева за нарушения при преместваемите обекти в Търговище

Общинска наредба за преместваемите обекти и съоръжения слага ред при разполажането им в Търговище

Изтича срокът за привеждане в съответствие с Наредбата на всички преместваеми търговски обекти и съоръжения в Търговище, напомнят от Общината. До 10 ноември, за всички, разположени в централната градска част, трябва да са изпълнени изискванията по общинските разпоредби. Те се отнасят за павилиони, машини и съоръжения, предназначени за търговия и обслужващи дейности. В категорията влизат също: маси и летни градини пред заведенията, машини за сладолед, топли или студени напитки други; увеселителни и атракционни съоръжения; сергии и маси за надомни ръчни производства; открити пазари за плодове и зеленчуци и т. н., допълват от местната администрация.

Според Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на община Търговище те трябва да имат подробна схема и/или проект на обекта, изработени от правоспособни лица. Изготвените проекти и дизайн трябва да се разгледат и одобрят от Експертния съвет по устройство на територията към Община Търговище, след което се издава разрешение за поставяне от главния архитект. В Първа зона (Централна част) в Търговище се разрешава поставянето на павилиони, само с унифициран дизайн за всеки вид, допълват от администрацията.

След изтичане на дадения срок собствениците и ползвателите на заварени преместваеми обекти в централната зона, които не са приведени в съответствие с Наредбата, ще бъдат санкционирани. За физическите лица глобата е от 300 до 1000 лева, а за юридическите санкцията е от 1000 до 5000 лева, предупреждават още от местната администрация. От там припомнят, че наредбата е публикувана на сайта на Община Търговище и е влязла в сила на 10. 05. 2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.