Йорданка Фандъкова: 90% от автобусите догодина ще бъдат нови и с най-високия екологичен стандарт

„Арестуваха“ камион с крадена дървесина във фабрика за пелети

Ловец от Елена се прострелял с пушката си Нараняването станало по невнимание при почистване на оръжието

България и Йордания засилват сътрудничеството си в търговията, земеделието, образованието, отбраната и борбата с тероризма

Разследват водач на джип, прегазил пастирско куче

Ало измамници завлякоха баба със 700 лева и злато

Прокуратурата: Няма достатъчно данни за извършено престъпление от Атанас Семов

Откриха тяло на 24-годишна жена в столичен хотел Задържан е 37-годишен мъж

Зелената икономика донесе Нобел на Уилям Нордхаус Той е един от привържениците на идеята за облагане с данък на вредните емисии

Тролейбусни жици паднаха върху кола в Пловдив, няма пострадали

Православната църква почита Свети Данаил

Вежди Рашидов открива нова изложба Темата на експозицията е “Пейзажът в акварела и главата в скулптурата”

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът се развива за около 2-3 часа

Русия използвала социални мрежи и медийни платформи за дезинформация по време на президентските избори в САЩ

Над 600 снегорина са чистили пътищата в страната през изминалата нощ

Глоби за 42 000 лв. издаде РИОСВ през годината

Снимка: Riosvt.org

592 проверки са извършили от началото на годината експертите по управление на отпадъците в РИОСВ – Велико Търново. От тях, 375 проверки са планови проверки на обекти за контрол по изпълнение на изискванията на Наредбата за опаковките и отпадъците от опаковки, на дружества, притежаващи разрешителен документ за дейности по третиране на отпадъци, на лечебни заведения, на общински администрации и общински депа за твърди битови отпадъци.

Извънредните проверки са 217 за изпълнение на дадени предписания, по сигнали и жалби, по постъпили заявления за издаване на разрешения за дейности с отпадъци, по писма на други институции, по заповед на министъра на околната среда и водите.

В резултат на контролната дейност са съставени 25 акта за установени административни нарушения, като наложените глоби и санкции са в размер на 42 000 лв. Най-често срещаните нарушения са неводене на отчетност по отпадъците, изхвърляне на отпадъци на неразрешени за това места, нерегламентирано третиране на отпадъци.

След проверки на РИОСВ и издадени предписания до отговорните лица и институции са почистени повече от 20 нерегламентирани замърсявания с растителни, битови и строителни отпадъци в региона. В резултат на издадените предписания, дружествата привеждат своята дейност в съответствие със законодателството по управление на отпадъците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.