Глобяват автобусен шофьор, изхвърлил пътничка

Снимка: Архив

Автобусен шофьор, изхвърлил пътничка от рейса с обиди, ще бъде глобен със 100 лв. по указа за дребното хулиганство. Това съобщиха от полицията в Разград.

Глобата е наложена в понеделник от Районния съд в Кубрат, а разправията е станала в петък следобед на автогарата.  В 16 часа в автобус, който трябвало да пътува към селата, се качила 56-годишната Г.З.

По неофициална информация тя опитала да седне зад шофьора, където според него обаче било мястото на жена му. Завързала се разправия и водачът Ф.Х. (53г.) хванал пътничката за ръката и я изкарал от превозното средство, хвърляйки парите й за билет на земята. Той отказал да вземе жената в рейса и тя повикала полиция. Свидетели станали много хора на сектора на отпътуващи автобуси.

На водача, който проявил оскърбително и арогантно отношение към пътуващата, е съставен акт за хулиганство. Районният съд пък определил глоба за наказание.

От полицията уточниха, че пътничката и шофьорът не са имали предишни разправии и цялата история станала заради скандал в рейса в петък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право