Глобяват нелегален таксиметров превозвач

Снимка: Архив

Пореден нелегален таксиметров шофьор отиде на съд в Разград, след като бил хванат в началото на ноември да превозва пътници без да има правоспособност. За незаконната дейност му е наложена административна санкция в размер на 1000 лв. Саморазрешилият си таксиметровите услуги, в нарушение на закона, е засечен по пътя от гарата към разклона за село Стражец. Срещу уговорено заплащане той превозвал хора с личната си кола „Опел Астра”.

Магистратите припомнят, че водачът на лек таксиметров автомобил трябва да притежава съответното удостоверение, което се издава след успешно полагане на изпит, да има разрешение за дейността и холограма за всеки отделен автомобил, който се ползва и т.н.

Обичайната практика при засичането на нелегално такси е то да бъде и принудително спряно от движение на наказателен паркинг.

Пак в началото на миналия месец в Разградско спряха и микробус, чиито собственик пък правел международни превози. Хванали го с 8 пътници, които транспортирал от Хамбург към домовете им в областта.

От Областния отдел „Автомобилна администрация“ съставили акт на водача, с който му е наложена глоба от 2000 лв. Бусът е спрян от движение за срок от шест месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право