Глобяват треньора, обидил Константинов

Старши треньорът на руския волейболен тим „Газпром-Югра“ (Сургут) Рафаел Хабибулин ще бъде глобен за обидата към колегата си от „Локомотив“ (Новосибирск) Пламен Константинов. Руснакът нарече българския национален селекционер „циганин конекрадец“, тъй като отмъкнал от отбора му посрещача Алексей Родичев.

„Това е неуважение и федерацията ще наложи глоба на клуба", обяви генералният секретар на руския волейбол Александър Яременко.

Шефът не спря с това изказване, а определи „Газпром-Югра“ като „паразит в руския волейбол“. „От тях няма никаква полза, а причината за всичко е един персонаж, който има психически проблеми“, рече Яременко.

Хабибулин минава за ексцентрична фигура в руския волейбол. Наскоро той обяви, че в Сургут никога няма да играят американци или други западняци, тъй като спортът е продължение на политиката.

Междувременно асът на националния отбор Цветан Соколов се сдоби с нов треньор в клубния си тим „Кучине Лубе“ (Чивитанова). На мястото на Джанлоренцо Бленджини, който поема националния отбор на Италия, идва Джампаоло Медеи. Специалистът има богата визитка, а върхът в нея е спечелването на Купата на ЦЕВ с френския „Тур“ тази пролет.

Бившият национал Матей Казийски пък разсея слуховете, че може да се завърне в италианското първенство, след като Радостин Стойчев стана треньор на „Модена“. Посрещачът обяви, че в близките дни ще подпише нов едногодишен договор с японския „Джейтект Стингс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт