Гл. архитект Здравко Здравков: Въпреки критиките към ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ очаквам много инвеститори

Снимка: Архив

Въпреки критиките към ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ очаквам след време тази пешеходна улица да привлече изключително много инвеститори в партерните си нива. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков на отчет по повод 3 години от встъпването му в длъжност.

„Искам по нов начин да си напишем домашното, да сме подготвени с изисквания за фасадите, за да може когато дойдат новите, наематели да сме отговорили къде да са рекламните послания и тентите, какъв цвят да бъдат“, коментира той. „Вникнали сме до най-малките детайли. Как да изглеждат тентите, сенниците. Предстои да одобрим летните градини за ул. „Граф Игнатиев“, които да не повторят лошия пример на бул. „Витоша“, обясни Здравков.

В отговор на въпрос от кого зависи качеството на ремонтите, гл. архитект коментира: „Аз и Йорданка Фандъкова се превърнахме в технически ръководители. Нещо, което не ни е присъщо. Ние трябва да сме в ролята на възложител и да търсим крайния резултат. Като вас да сме недоволни от проекта“. „Наистина има необходимост от отстраняване на дефекти, защото всички ги забелязвате. Мобилизацията е голяма, пренареждат се цели карета. Търсим забележки“, посочи Здравков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България