Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Гл. комисар Младен Маринов: Няма абсолютно сигурно място в целия свят

Снимка: Архив

За съжаление последния атентат в Ню Йорк доказа отново тезата, че няма абсолютно сигурно място в целия свят и че средата за сигурност в световен аспект е силно променена. Това каза пред БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов.

По стечение на обстоятелствата с директора на ГД “Национална полиция” бяхме преди 5 дни на работно посещение в Ню Йорк и при срещата с шефа на контратерористичния център посетихме и мястото, където стана този атентат. Там на място видяхме силно полицейско присъствие, много граждани и въпреки тези мерки няма как да се продатврати едно такова действие на както ние ги наричаме “вълк-единак”, който ползва общодостъпни транспортни средства предприе този терористичен акт, обясни главен комисар Маринов.

“В национален аспект правим всичко възможно да предвидим основно при събиране на масови мероприятия, при посещение на места, където се концентрират много хора, да взимаме мерки. За съжаление, едно такова решение няма 100-процентова гаранция, че ще бъде предотвратено. Това, разбира се, не трябва да кара гражданите да изпадат в паника. Правим всичко възможно това нещо да не се случи на наша територия. МВР взима всички мерки, които са в неговите компетенции. За да има ефективно действие и противодействие на това нещо смятам, че трябва да има инициативи в цялото общество.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете