Гл. комисар Николов: Изведени са 62 души от автомобилите им заради зимната обстановка

„Изведени са 62 души от автомобилите им, като автомобилите са останали на място. Няма информация при нас за бедстващи хора“. Това каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов на брифинг във връзка с усложнената обстановка в страната, предаде „Фокус“.

Тази нощ е сравнително спокойна. Въпреки това сме реагирали на около стотина сигнали, свързани преди всичко с необходимост от извеждане на хора, поясни Николов. „Въпреки това отработва се всеки сигнал. Даже да не е бедстващ се приема се бедстващ човекът, който е казал за себе си, че е така“, поясни той.

По думите му днес продължават усилията за възстановяване на електрозахранването и пробиването на пътищата, като Българската армия се включва още по-активно в тези усилия. „Там, където е необходимо да бъдат доставени стоки от първа необходимост ще бъде направено“, увери той.

Николов поясни, че към момента най-много сигнали получават от област Добрич и област Бургас и по-малко от Варна. „Като цяло в останалата част от страната е значително по-спокойно“, подчерта гл. комисар Николов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България