Говорителят на ЦИК Александър Андреев: Готови сме за местния вот в неделя

Александър Андреев

ЦИК е готов за провеждането на местния вот в неделя, увери говорителят на комисията Александър Андреев пред БНТ. Там, където са необходими последни указания да бъдат дадени или съответно да бъдат предприети някакви мерки за осигуряването и обезпечаването на нормалното протичане на изборния ден, в момента се дават, каза той.

Проведеното от нас обучение е протекло нормално, при силна завишена активност от страна на членовете на секционните избирателни комисии. Били са разяснени основно попълването на протокола, както и основните моменти в нашите методически указания по отношение на провеждането на изборния ден, необходимите решения, които секционната избирателна комисия трябва да вземе, каза Андреев.

"Надяваме се, че с всички мерки, които бяха предприети, и допълнителното възнаграждение, което беше осигурено на членовете на секционните избирателни комисии, този път ще има подобряване в този процес по отчитането на резултатите и попълването на протоколите. Разбира се, анализът и оценките ще ги правим след изборите", каза още Андреев.

Коментари

Задължително поле