Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова: Регистрирани са 4 732 кандидати за народни представители

Във всички 31 избирателни райони в страната са регистрирани 4 732 кандидати за народни представители. Тази цифра е възможно да се промени, тъй като може да постъпи заявление за заличаване на регистрация или с проверка нечия регистрация да бъде обявена за невалидна. Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

По думите ѝ е приключил срокът за регистрация на кандидатски листи във всички избирателни райони.

„9 партии и 9 коалиции, или всички коалиции, са регистрирали кандидати за народни представители във всички изборни райони“, обясни Камелия Нейкова и допълни, че само 2 от партиите са регистрирали кандидати само в някои от избирателните райони в страната.

„Като независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, са регистрирани 11 лица. ЦИК вече е изпратила за проверка обобщения списък на кандидатите и до 26 февруари ГРАО трябва да извърши проверка дали те отговарят на изискванията, за да бъдат избирани“, коментира говорителят на ЦИК.

„До днес регистриран кандидат може да се откаже от участие, като партията или коалицията може да предложи нов кандидат“, посочи Камелия Нейкова и обясни, че новият предложен кандидат може или да заеме мястото на отказалия участие или да заеме ново място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика