Годината на Земния глиган вещае неочаквани обрати

Започва на 4 февруари 2019 г. в 23,04 часа българско време и продължава до 24 януари 2020 година

Изисква да осъзнаем къде са грешките, паденията и победите

Умее със силата, която притежава, да ни накара да вървим към целта и задължително да я постига

На 4 февруари 2019 година навлизаме в годината на Земния глиган, последният знак от 12-е на източния зодиак. Родените в година на Глигана носят в себе си противоречия и избухват в крайности заради характеристиките, които са им заложени – от мудност до ярост, от слънце до мрак.

В годината на неговата власт, особено в съчетание с властващия Юпитер, е способен да донесе неочаквани обрати на планетата Земя, в живота на човечеството и в битието на семейството.

Годината на Земния глиган изисква да осъзнаем къде са грешките, паденията и победите ни и ни задължава да живеем без притворство, лицемерие и колебания. Политиците да променят посоката от противопоставяне и агресия към стабилизация и мир.

Положителното влияние на Глигана е, че може да преобърне не само на личностно, но и на държавно ниво животът на човечеството, защото умее със силата, която притежава, да върви към целта и задължително да я постига.

50-99

ГЛИГАНЪТ

Години: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

На родените в година на Глигана няма да им липсват успехи, но с изискването да са отговорни, да не прахосват пари, да не взимат заеми. Мнозина намират мястото си и заживяват зад граница. Винаги помагат със своята воля и решителност на хората около себе си, затова и са желани колеги и партньори. Годината им помага да заработват добри пари, но както вече предупредих, да са пестеливи. В личните отношения родените в година на Глигана се радват на хармония и спокойствие, но са дребнави в малките ежедневни недоразумения. По отношение на здравето нямат причина за притеснения, ако спазят едно правило – да не се оставят на Съдбата, ако тялото им подскаже, че има проблем. Да се предпазват от травми.

ПЛЪХЪТ

Години: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Родените в година на Плъха получават подарък в годината на Глигана – да са щастливи. Срещата с подходящата половинка предстои. Семейните се радват на спокойствие и романтични мигове. Успехът в работата зависи от характера на родените в година на Плъха. Ако са работохолици, ще имат отлична финансова стабилност, но чакат ли чудото да падне от небето, недоимъкът е тяхната заслужена орис. Да бъдат особено внимателни пенсионерите, за да не станат лесни жертви на телефонни измамници. От Плъха зависи да съхрани здравето си стабилно, особено ако има хронични заболявания, защото финансовите проблеми и притесненията заради липсата на изход са в състояние да го депресират и разболеят и да се наложи продължително лечение.

ВОЛЪТ

Години: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Родените в година на Вола са непредсказуеми, но имат пред себе си една изпълнена с лични ползи година. Активността в професионален план им носи отлични приходи, успехи и признание, но и немалко разочарования заради хора, които са предали доверието им.

Трудно овладяват емоционалните си реакции.

Мъжете са склонни към резки и язвителни забележки.

Създайте своя приятелска среда и не пропускайте развлеченията, това съветвам младите семейства.

Здравето е нестабилно заради податливост на депресии и обостряне на хронични заболявания.

ТИГЪРЪТ

Години: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Родените в година на Тигъра са орисани от Глигана да пътуват, но не сами, а с роднина, приятел или любим човек. В личния им живот е напрегнат зной на връзки, раздели и годеж и брак. Годината им помага да сменят професията си или да започнат второ висше образование, а също да се запознаят с интересни и важни за бъдещето им хора. С финансите се очертават проблеми, но се справят и успяват да избегнат депресиращата ги загуба на пари. Да не харчат за задоволяване на капризите на близките им или на техните лични, защото ще им бъде много трудно да възстановят загубите. Здравето им може да се влоши, ако животът им е напрегнат и са лишени от храна. Пътуванията са гаранция за стабилна психика и отлично физическо състояние.

ЗАЕКЪТ (котката)

Години: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Родените в година на Заека са подкрепяни от Глигана и нямат причина за страхове и притеснения, въпреки че няма да липсват опити да бъдат мамени. В професионално отношение могат да разчитат на успех, а за финансите си няма да имат притеснения. Ще си спечелят врагове, ако поемат обещания, които няма да изпълнят. В личния живот на Заека е спокойно. Семейните се радват на разбирателство и любов, а необвързаните ги очаква бурен романс, който може да не издържи на нежеланието на Заека да разпалва емоциите с романтични мигове, споделени чувства и изненади. Здравето им е крехко, да бъдат отговорни към себе си.

ДРАКОНЪТ

Години: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024

На родените в година на Дракона Глигана обещава щастие, успех и благоденствие. Повече се радват на живота, отколкото преживяват провалите си, защото безпътният мрак, в който бяха попаднали, вече се разкъсва от слънчевите лъчи и идва новата надежда за добро бъдеще. Годината дарява на Дракона увереност, сили и вяра, възможност да стабилизира финансовото си състояние. Глиганът му помага да си регистрира фирма, да напредне бързо и да умножи многократно доходите си. Здравето на Дракона е стабилно. Да преосмисли личните си отношения. Време е да се раздели с хората, на които няма доверие.

ЗМИЯТА

Години: 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025

За родените в година на Змията годината на Глигана не носи позитивизъм. В семейството е орисана на нервност, напрежение и неочаквани разходи. Получи ли нова длъжност, ще си върне самочувствието и увереността. Да изглежда добре е друго важно изискване на годината на Глигана, защото за Змията важи правилото – по дрехите посрещат и изпращат. Здравето й ще укрепне със спорт и с намаляване на теглото, ако е необходимо, но не с драстична диета, за да не си навреди. Понеже е податлива на възпаление на кожата, да се предпазва от алергии. Да се вслушва в съветите на най-близките си хора.

КОНЯТ

Години: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

За родените в година на Коня годината на Глигана е успешна, стига да осъзнаят, че колкото повече работят, толкова по-високо заплащане ще получат.

Не бива при предложение за нова работа поласкани да дават съгласието си веднага. В личните им отношения няма да е спокойно заради разправии с брачната половинка и роднинското обкръжение и съществуваща опасност от развод.

Здравето им изисква да избягват преумората, да си почиват повече, да се хранят правилно, да са често на чист въздух. Да не пренебрегват физическото си състояние.

ОВЦАТА (козата)

Години: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.

Годината на Глигана обещава отлични постъпления, ако не мързелуват, ако са прозорливи, дори и ако сега са решили да регистрират своя фирма. Не са склонни да държат на дадената дума и изпълнят поетите задължения и дадените обещания. Да се грижат за здравето си, което им създава проблеми заради натовареното ежедневие и липсата на почивка. В личен план е спокойно и дори леко скучно. При романтични познанства, няма да създадат трайни отношения. Семейните се радват на хармония с половинката и разбирателство с децата си.

МАЙМУНАТА

Години: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Родените в година на Маймуната са дейни в годината на Глигана, а дните им са наситени с работа, приходи и успехи. Тези, които не се страхуват от новото и се впускат в начинанията, ще жънат признание. Търсят помощта на влиятелни хора и знаят как да я получат. Ако са практични, не ги грозят финансови проблеми. Да не разчитат на помощ от приятели, а да са пестеливи. Глиганът ги подтиква към интимни връзки и дори към неочакван брак. Здравето им налага да щадят нервите, и да засилят имунната си система. Самолечението им е забранено. Обичат да се величаят, ако са посещавали йога или рейки.

ПЕТЕЛЪТ

Години: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Родените в година на Петела са длъжни да овладяват емоциите си. Този е пътят към успеха. И в личния, и в професионалния си живот са склонни към агресия, настроени са заядливо, критикарски и са в състояние за кратко време да съсипят семейството си, интимна връзка, професионални отношения и съдружие. На всяка цена да избягват авантюристичния подход към работата, финансите, инвестициите и начинанията. Здравето им е зависимо от нервното напрежение, водещо до прояви на мигрена, която ще отшуми, ако стабилизират психиката си чрез билкови отвари, но не и със силни болкоуспокояващи.

КУЧЕТО

Години: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Родените в година на Кучето са орисани на успехи в годината на Глигана. Очаква ги спокоен период, а проблемите им са по-скоро случайност. Всичките му мечти и планове се осъществяват и го зареждат увереност. Стремежът да получи крайни резултати в кратки срокове може да го изпрати зад граница. Самотните са орисани да срещнат своята половинка, а разведените – своята нова любов, а в края на годината са плановете за сключване на брак. За да съхрани здравето си да обърне внимание на състоянието на бъбреците и жлъчката си, а също и на черния си дроб. Храната да е без тлъсто месо и остри подправки.

Коментари

Задължително поле