Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Годината на Овена, Слънцето и Огнения петел

В древността вавилонците са приели влиянието на определено зодиакално съзвездие за всяка година.
2017 г. е на зодиакалния знак Овен, който носи активност, агресивност, настъпателност, желание за налагане на кардинална промяна и стремеж към личностна изява. Характерно ще бъде желанието за независимост и самоувереност. При наличие на съпротивителни сили ще се се отвръща със своенравност и нападателност.

2017 година е и под влиянието на Слънцето. За много народи Слънцето се свързва с гръцкия бог Хелиос, наричан още Всевиждащия, който е брат на богинята на Луната – Селена.

Влиянието на Слънцето е върху индивидуалните способности, силата за живот, светлината, просперитета и славата. В началото на 2017 г. тази звезда се намира в знака Козирог, което ни дава възможност за успех, ако култивираме далновидност, мъдрост и такт.

Според източния зодиак пък 2017-а е на Огнения петел и започва след новолунието на 28 януари 2017 г. в 2:08 часа за София. Ново начало, пробуждане, изпълнено с нови възможности, свързани с усърдна работа и търпение. Тогава съдбата ще е благосклонна и ще носи успех.

Идващата нова година е навлизане в период, който е много по-рационален, градивен и изпълнен с възможности. Петелът, десети знак от китайския зодиак, е изключително свързан с амбиция, гордост, желание да бъдем почитани, точност, смелост, страст. Повечето от нас ще имат възможност да се насладят на много любов, а годината ще благоприятства любовните приключения. Ще бъдем по-смели, отколкото сме били преди, няма да позволим на трудности и различия да ни съборят.

До началото на септември българинът ще прояви голямо самообладание, силна воля, като ще придвижва плановете си с голяма енергичност и настойчивост, докато не достигне целите си. В споровете и в разногласията няма лесно да отстъпва на противника си, а ще държи докрай, за да постигне своето.

Обидите ще се прощават трудно, съпроводени от допълнителни неприятности.

На успех ще се радва интелектуалният, артистичният и научният труд. Успешни ще бъдат също педагогиката, търговията, съобщителната техника и телекомуникациите. През годината ще се развиват добре счетоводство, правосъдие, а така също и професиите на красотата – фризьорство и мода, музиканти, певци или композитори.

Чака ни не само усилен труд, но и повече удоволствия, игри, любов, развлечения, хазарт, творчество.
По отношение на своите неприятели ще бъдем недоверчиви, строги и непремирими, а в някои от случаите дори безпардонни. Ще има стремеж за изгода в материалната и финансовата сфера.

Притокът на инвестиции и материалното благосъстояние са на кантар – да се увеличат или да намалеят в резултат на несполучливи международни спогодби или спиране на еврофондове. Необходимо е политиците да бъдат много внимателни и да избягват да предизвикват неприятелски реакции от европейските и регионалните партньори. Материалното състояние на държавата ще зависи доколко изгодни са споразуменията, които се подписват. Новоизбраният президент ще може да извлече от своята дейност голяма полза както за държавата, така и за своя имидж. Възможни са конфликтни ситуации със съседни страни и с имигрантския поток.

От 1.01. до 1.09.2017 г. ще бъде труден период за правителството, което ще прибягва до авторитарни методи на управление заради необходимостта да се вземат мерки за предотвратяване на терористични действия и атентати. На управляващите вероятно ще им се наложи да прилагат провоенни методи за справяне с различни екстремни ситуации. Действията на държавните органи ще са силови, но това ще донесе обществено одобрение.

Парламентарните дела ще страдат от големи трудности поради различия в мненията на народните представители, което ще доведе до промяна в баланса на парламентарно представените партии. Ще има забавени промени в министерствата, неуспехи за някои министри, ще валят оставки. Парламентарните избори ще имат неблагоприятен резултат.

Скандали и трудности ще има в няколко направления: липсата на реформи в армията, флота и полицията ще доведе до скандали заради военните и флотските въоръжения.

Възможни са аварии в железниците, въздухоплаването, риск от хакерски атаки в телекомуникациите, хаос в банковата система. За правителството ще бъде тежко да овладее създалата се ситуация. Има опасност от избухване на стачки.

Ако премиерът и президентът действат лоялно към народа, за да оправдаят доверието, което им се гласува, ще съумеят да развият добре партньорските взаимоотношения с ЕС и останалите ключови партньори на България.

ПЛАНЕТИТЕ

От 29.01. до 11.03. Марс навлиза в Овен, което засилва конкуренцията на банковия пазар. Стимулират се амбициите и професионалните стремежи, инициативността.

От 11.03. до 22.04. Марс е в Телец, повече предприeмчивост в бизнеса и професионалните дела.

От 22.04. до 5.06. Марс е в Близнаци, давайки стремеж към знания, интелектуални спорове и дискусии, научни изследвания.

От 5.06. до 21.07. Марс ще се намира в знака Рак, благоприятен период за проекти за преустройства и подобрения.

От 21.07. до 6.09. Марс ще приключенства в Лъв, което би довело до интензивни сексуални желания и разбирателство в романтичните отношения. Наслаждавате се на физическа активност за удоволствие – танци, секс, музика и изкуство.

От 6.09. до 23.10. Марс ще бъде в Дева. Възможно е участие в програми за физическа активност за подобряване на здравето.

От 23.10. до 10.12. Марс във Везни ще предизвиква агресивно поведение по отношение на другите, което води до излишни конфликти. За предпочитане е да си сътрудничите по-енергично, което би довело до успешни резултати. Периодът е благотворен за партньорства в бизнеса.

До края на годината Марс ще бъде активен в знака Скорпион. Деловата активност води до подписване на нови споразумения и промяна на условията по банкови договори. Участие в корпоративен бизнес, застраховки, данъци или наследства. Активиране на полицията и военните, които е възможно да предотвратят разрушения.

До 11.10. Юпитер ще благоприятства в знака Везни за намиране на решения, които са справедливи за хората. Добри приятелски отношения, които намаляват противоречията. Политиците проявяват самодоволство и несериозност. Вероятно ще липсва желание да спазят обещанията си. Добро е влиянието за сключване на брак и работа в сдружения, свързани с големи групи хора.

На 11.10. Юпитер преминава в Скорпион. Ще притежаваме дързост и борбен дух в управление на финансите. Доверието е в зависимост от възможностите. Оптимизъм, който преодолява всички трудности. Ентусиазъм за реформи. Прибягване към екстремни решения. Склонност за вземане на големи дългове, за да се заблудят данъчни инспектори и кредитори.

До 21.12. Сатурн ще се намира в Стрелец. Въпросите за духовното израстване излизат на преден план. Ще се появят оригинални и напредничави идеи, които в миналото са се смятали за крайни.

От 21.12. Сатурн ще навлезе за около 2 години и половина в знака Козирог. Проява на граждански добродетели: всеотдайност, честност, търпение и постоянство.

Меркурий ще бъде
ретрограден през следните периоди:

1.01. – 9.01., 10.04. – 4.05., 14.08. – 6.09., 4.12. – 24.12.
Необходимо е да бъдем внимателни при шофиране, сключване на договори и споразумения. Периодите са подходящи за предоговаряне на условия по договори.

Затъмнения

На 11 февруари предстои частично лунно затъмнение. То ще предизвика размирици, социално недоволство, които могат да доведат до използване на органите на реда, водени от държавния глава. Неподчинение на масите.

На 26 февруари предстои частично слънчево затъмнение, което е възможно да доведе до пресъхване на реки, свлачища по морските брегове, дори намаляване на територии.

На 7 август ще се наблюдава лунно затъмнение. То вещае по-слаба реколта през годината, похабяване на зърното.

На 21 август ще има пълно слънчево затъмнение, което няма да се наблюдава от България. Съществува по-слаб риск от оскверняване на свети места – църкви и други свети храмове. Размирици в градовете.

*Азарей е ученик на Люмиер, който е представител на Френската астрологична школа. Завършил е Строителния техникум в град София, след което УАСГ със специалност геодезия, картография и фотограметрия. Според Азарей световната астросоциология позволява да се анализират явленията, които се зараждат в нациите. След продължителни и задълбочени изследвания се изработват прогнозите за съдбините на дадена държава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете