Година и половина е срокът за връщането в семейна среда на изоставеното бебе

Снимки МВР

Година и половина е срокът за връщането в семейна среда на 3-месечното бебе, което беше изоставено вчера на пейка в столичния квартал „Младост“, съобщиха от  Агенцията за  закрила на детето.

Петя Тодорова, която е началник отдел „Закрила на детето“ в Елин Пелин е била в екипа, който тази сутрин е разговарял с 38-годишната майка на детето. Жената е била консултирана и е подала молба, за да се задвижи процедурата по връщането на детето.

„Тя е видимо объркана. Поради здравословното състояние, в което се намира, е стресирана, като човек без изход. Към момента ще бъде полезно да подобри здравословното си състояние, тъй като се оказа, че тя има здравословен сериозен проблем. Насочена е към лекар-специалист, към психолог, който да може да й окаже подкрепа. Много съжалява за постъпката. Постъпката й е, тя сама казва, че е спонтанна.

В дома й трябва да се направи един козметичен ремонт. Битово-хигиенните условия са задоволителни“, разказа пред БНР Тодорова.
От социалното министерство съобщиха, че след като бебето бъде изписано от болницата, ще бъде решено къде ще бъде настанено то.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.