Година и 9 месеца затвор за рецидивист, мамил търновци с оферти за евтино месо

Радуш Ангелов бе спипан в Горна Оряховица, след като е дирен от година

Година и девет месеца затвор при строг режим получи Радуш Ангелов от гр. Левски, измамил десетки великотърновци с обещания да им достави евтино месо. Мъжът беше заловен от бдителни полицаи в Горна Оряховица, след като беше издирван близо година от три полицейски управления в страната – Русе, Велико Търново и Хасково.

Пред Районния съд в старата столица Радуш се е признал за виновен за това, че на 17 юли 2017 г. във Велико Търново, във фризьорски салон, при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у жена от същия град, че ще й достави 10 кг. пилешко месо и 20 кг. свински пържоли на цена на половина по-ниска от продажната и с това й причинил имотна вреда в размер на 170 лева.

Радуш си имал схема на измамите - влизал в големи хранителни магазини и успявал да омайва клиенти, че в хладилния му камион „ей там” има прясно месо по 4-5 лв. Доста хора се връзвали и му давали за по няколко кила, за да им го достави, докато чакат на опашката за други продукти. Така мургавият мним търговец, който казвал, че има дори кланица, стигал до суми от 200 лева. След това изчезвал с парите и се местел да мами в друг град.

Сега Радуш ще лежи година и девет месеца, след като е постигнал споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда в Търново и има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право