Големият сняг идва във вторник

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември – ще се понижава. През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд в равнините и котловините все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно в западната част от Горнотракийската низина; временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд на места все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 3°.

В понеделник ще бъде ветровито и облачно. Бързо ще застудява и в западната част от страната температурите ще са най-високи сутринта, а след това ще се понижават. На места ще има и слаби превалявания. През нощта срещу вторник и във вторник на много места из страната, с изключение на северозападните райони, ще вали, предимно сняг. Вятърът в Източна България ще се ориентира от север, до вечерта навсякъде ще отслабне до умерен. През втората половина на деня и валежите ще спрат. В сряда ще е без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са доста ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето