Големи надежди за „Малката барабанчица“

Главна роля за Флорънс Пю

53_2Южнокорейският режисьор и визионер Парк Чан-Уук (“Oldboy”, “Thirst”, “Stoker”, “Слугинята”) е един от малкото съвременни кинаджии, за които клишето култов все още е подходящо.

Сега той излиза с англоезичен проект - сериал от шест части “Малката барабанчица” (”The Little Drummer Girl”), който е екранизация на известния едноименен роман на Джон льо Каре.

Действието на “Малката барабанчица” се развива в края на 70-те и разказва историята на американската актриса Чарли (Флорънс Пю), която на почивка в Гърция завързва любовна връзка с мистериозен непознат, чиито намерения обаче се далеч от романтични. Мъжът се нарича Бекър (Александър Скарсгард) и е израелски агент, който я оплита в сложен план с изключително високи залози, оркестриран от носещия тежко бреме на плещите си майстор шпионин Курц (Майкъл Шанън). Чарли трябва да изиграе приятелка на брата на атентатор, убил израелски дипломат и неговото семейство, за да може той да бъде подмамен и ликвидиран. Чарли не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.

“Малката барабанчица” (“The Little Drummer Girl”) е финансиран от The Ink Factory с партньорството на 127 Wall и се копродуцира от BBC и AMC, които са отговорни за “The Night Manager”, отново екранизация по Льо Каре. Продуцент е Лора Хейстингс-Смит (“Хауърдс Енд”, “Макбет”), а Саймън и Стивън Корнел са изпълнителни продуценти наравно с Джон льо Каре, Мона Куреши, Джо Тсаи, Артър Уанг и Уонджо Юнг.

Коментари

Задължително поле