Голямото завръщане на вечния Мечо Пух

Лятна премиера на нов филм за любимия герой

Оригинална карта на 100-акровата гора отива на търг

Голямото завръщане на любимия на поколения литературен, а впоследствие и анимационен герой Мечо Пух това лято започва с търг на 10 юли на оригинална карта на 100-акровата гора, в която той живее.

Наддаването в “Сотбис” в Лондон ще бъде за илюстрацията на Ърнест Шепърд към обичаната от всички книга на Алън А. Милн, която е издадена през 1926 г. Очаква се картата да бъде продадена за внушителните 150 000 паунда. На търга тя ще бъде изложена заедно с още 4 илюстрации.

Аукционната къща я описва като “може би най-известната карта в английската литература”, която ни въвежда в света на Кристофър Робин, Мечо Пух и техните приятели – Прасчо, Йори, Тигър и останалите.

Нито една от предлаганите на търга илюстрации не е показвана публично за последните близо 50 години.

Картата за първи път е продадена от “Сотбис” през 1968 г. за 650 паунда, а две години по-късно отново е продадена на частен колекционер за 1700 паунда.

Търгът идва на фона на засилен интерес към илюстрациите от страна на колекционерите, отбелязва експертът на “Сотбис” д-р Ерингтън, който дава оценката за ролята на картата в английската литература.

Завръщането на Мечо Пух продължава с премиера на 3 август на новия филм на “Уолт Дисни” “Кристофър Робин”, който на родните екрани излиза със заглавието “Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух”.

В ролята на вече порасналия Кристофър ще се превъплъти забавният шотландец Юън Макрегър (”Трейнспотинг”, “Мулен Руж”). Героят му си има своите проблеми на средната възраст, но неочаквано се натъква на Пух, който иска помощ, тъй като изгубил приятелите си. В един познат сценарий (спомнете си “Хук” със забележителния Робин Уилямс като порасналия Питър Пан) големият Кристофър Робин се връща към детството си, за да преоткрие радостта на живота.

Режисьор на игралния филм с анимираните герои на Милн е Марк Фостър. Именно негова е лентата “Пътят към Невърленд”, която разказва за не по-малко емблематичния британски писател Джеймс Матю Бари (в ролята любимия на всички Джони Деп), който е и авторът на “Питър Пан”.

58_1_196857

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино