Голямото чистене на Созопол и остров Св. Иван ще се проведе на 11 май

За пета поредна година созополчани ще запретнат ръкави в името на общата кауза – да живеят в по-чист град.

Съвместната инициатива на Общинска администрация и Обществен съвет Созопол „Ние сме Созопол“, подкрепена от десетки местни жители, ще се проведе на 11 Май (събота) 2024 г.

По традиция лично кметът на общината Тихомир Янакиев и служителите на администрацията ще се включат в акцията, за да може градът да стане по-красив и да посрещне наближаващия летен сезон в по-приветлив вид.

Акцията включва боядисване и освежаване на детски площадки, огради и съоръжения, окосяване на тревни площи, почистване на обществени пространства.

Тази година за първи път част от участниците в “Ние сме Созопол” ще посетят остров Свети Иван, за да почистят и подготвят пътеките към не отдавна откритият манастир Свети Йоан Предтеча за летния сезон. Друга група участници ще почистят и северната алея започваща от нос Скамни.

Неправителствените организации вече са обявили локациите, които ще облагородят, като всеки желаещ може да се присъедини към тях, да избере друга или просто да почисти пред своя дом. Материалите се осигуряват от Общината.  Всички се събират в 9:00 ч. на 11 май пред Община Созопол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони