Горанов: Общинските кметове да не се изкушават да намаляват местните данъци

Снимка: Архив

Това, което казвам на общинските кметове е, че сега в началото на мандата трябва да определят своята политика по отношение на ангажиментите, които са поемали към своите граждани и към това, че концептуално местната инфраструктура се финансира от местните данъци, да не се изкушават да ги намаляват, или да поемат ангажименти, които не могат да изпълняват. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Общините и много общински кметове в предизборната кампания са поемали много ангажименти за изграждане на едно или друго. С 300 милиона приходи от данък върху недвижимите имоти, ако сметнем само тротоарите в 5 000 населени места, едва ли можем да сменим и една плочка“, добави Горанов.

Той коментира, че републиканската пътна инфраструктура, която минава през общините, е отговорност на държавата и тя ще си бъде изграждана и поддържана. „Неслучайно от следващата година се надявам на допълнителен ресурс от тол системата да помогне за този процес“, добави още той.

Коментари

Задължително поле