Шофьорка пострада, колата й се преобърна на завой

Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Крадци отмъкнаха арматурно табло от кола

Екатерина Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Сезират прокуратурата за лъвчетата от Разград, готвели изнасянето им без знанието на Общината

Лавров: Русия я обвиняват за всичко в света, Сърбия – за всичко на Балканите

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Откриха труп на мъж в напоителен канал край пловдивското село Марково

Министър Димов в Европарламента: В Пирин България не нарушава европейското законодателство

Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

Тежък жребий за България в дебютното издание на Лигата на нациите

РЗИ: В Добрич за питейни нужди да се ползва само бутилирана вода

Съдът постанови арест за двама изнасилвачи на 59-годишна жена Издирват единия изнасилвач, избягал в чужбина

МОН: В 314 училища в страната не се учи поради висока заболеваемост

14-годишен убиец на бездомник биел възрастни хора без причина Д. Ж. направи признания, но остава в ареста

Горанов посочи колко ще струват идеите на БСП и Патриотите за минимална пенсия и премахване на плоския данък – около 2,7 милиарда

Снимка: Архив

Ако минималните пенсии се вдигнат на 300 лева, това би коствало на бюджета около 1,5 млрд. лева допълнително. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов.

Горанов обясни и колко би струвало, ако се приеме идеята на БСП за премахване на плоския данък. По думите му това ще доведе до загуби в размер на 1,236 млрд. лева.

Повишението на минималната пенсия на 300 лева е идея на Патриотичния фронт. Тя бе обсъдена вчера на срещата на патриотите с БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. Тръгне ли да пада плоския данък аз лично съм на улицата. Ядосате ли работещите хора, прошка няма да има!

  1. Ти не си адекватен, защо тъпанара за който работиш крие реалната ти заплата и не плаща осигуровките ти на реална заплата? Защо той след като веднъж е излъгал държавата му се полага такова благо плосък данък 10%? Пък и не сме видели инвеститорите да са си начупили краката да тичат да инвестират в България въпреки плоския данък. Тъй като българските бизнесмени са много крадливи говеда и реално не плащат почти никакви данъци е редно да им се натресе данъчната система на Германия или Франция. Да се научат да ценят това, което имат, защото явно сега не ценят.

 2. За КТБ може,за пенсиите не може,а пък плоския данък води до стимул да не се инвестира в производство,а в имоти при ниски лихви.

  1. „а пък плоския данък води до стимул да не се инвестира в производство,а в имоти при ниски лихви.“ – ???

  2. Е как така инвеститорите са инвестирали и продължават да инвестират в производството в страните от Западна Европа, а в България въпреки плоския данък от 10% не са си начупили краката да идват и да инвестират? Ако прескочим Запада и се прехвърлим в Чехия, Полша, Унгария и др., които нямат плосък данък, но инвестициите там са недостижими за България близките 150 години, на кое се дължи? Плоския данък е прекрасен за айдуците в България, но не стимулира особено големите инвеститори, за това можем да се лишим от него без угризения на съвестта. Пък и от премахването му ще влизат повече пари в бюджета, а от там ще има повече за заплати и инфраструктура.

 3. Горанов барабар с други идиоти казаха, че външния дълг на България е 21 млрд. лева, а само за 2 години бойко и свинефермата герб увеличиха дълга с цели 40% като изтеглиха 20 млрд. лева нов заем. Реално външния дълг на България е грубо казано 70 млрд. от тях Горанов и математика бойко изкараха 18 млрд. евро блокирани във Валутния борд = 36 млрд. лева и 13 млрд лева във Фискалния резерв. 70- (36+13)= 70-49= 21 млрд. лева. Ето с такава задача за второкласник Горанов и математика Бойко решиха да пързулнат лошия матриял, че дълга на България е само 21 млрд. лева. Няма да говорим, че Фискалния резерв е променлива величина и по закон той трябва да е някъде около 4 млрд. Та сега като чуя за какви апокалиптични цифри говори капутя Горанов си представям как са ги смятали с математика Бойко.

 4. „По думите му това ще доведе до загуби в размер на 1,236 млрд. лева“ – как?

 5. “ герб увеличиха дълга с цели 40% като изтеглиха 20 млрд. лева нов заем“ Омръзна ми да доказвам, каква лъжлива пачавра си, велемирке, ама се налага пак… Единствено вярно в тезата ти е цифрата 20 милиарда. Само дето не е ИЗТЕГЛЕН за 2 години нов външен дълг, а ПРАВО ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ 20 милиарда ЗА 4 ГОДИНИ. От това право ГЕРБ се възползваха два пъти за две години, защото имаше падеж на предишни дългови инструменти, като общо са изтеглени по-малко от три милиарда лева. МНОГО ЛЪЖЕШ, велемирке!!!!!

  1. Още първата година усвоиха 16 милиарда уруспию nqma zna`enie, пак ровиш в старите пожълтели комунистически вестници.

   1. Дай линк към инфото. Или се извини за поредната лъжа! Ако не дадеш линк, значи признаваш, че лъжеш!

    1. „Брутният външен дълг на сектор Държавно управление в края на август 2016 г. е 6516.9 млн. евро
     3 (14.3% от БВП).
     Спрямо края на 2015 г. (5580.1 млн. евро, 12.3% от БВП) той нараства с 936.8 млн. евро (16.8%). Това основно се
     дължи на придобитите от нерезиденти емитирани облигации на международните капиталови пазари от Република
     България през март т.г. Дългът на сектора се повишава с 630.5 млн. евро (10.7%) спрямо август 2015 г. (5886.4 млн.
     евро, 13% от БВП).“ – данни на БНБ

 6. Както всички виждат – ЛИНК НЯМА!!!!! Поредната ти лъжа, велемирке. Поредната ти пропагандна простотия… При положение, че под всяка статия има поне един твой коментар – няма начин да не си видяла, какво съм ти написал. Но гузно мълчиш… Време е да сменяш ника за пореден път. Не, че няма веднага да те позная пак, де. Устата ти вони на кенеф, а главата ти е изпълнена със съдържанието му! Не можеш да мимикрираш успешно!

 7. Абе бастуни, какви линкове? Вие не забелязахте ли как бойко излъга народа със задача за второкласник, че дълга на България бил само 21 млрд. лева. А как се получи така сметката? Ето: 70 млрд. – ( 36 млрд. Валутен борд + 13 млрд. Фискален резерв ) = 21 млрд.
  След като така нагло лъже бойко крадеца, вие очаквате на сайта на БНБ да седят истинските цифри?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.