Горанов: Сами сме заложили условия в Плана за възстановяване, без Европа да ги изисквала

Случаят „Нексо“ показва, че се допуска заобикаляне на закона за финансиране на партиите

„Когато бягаш сам, е най-лесно да излезеш втори. Планът за възстановяване и устойчивост, изготвен от  първото служебно
правителство, в което дългата ръка на Асен Василев се виждаше, има вътре много условия, които не са задължително изискани от Европа. Видяхме, че сами сме предложили по-рано затваряне на мощности в Маришкия басейн“.

Това коментира Владислав Горанов от ГЕРБ по БТВ.

„Темата за Шенген при нас е в едно и също състояние повече от 10 години. Пореден държавник се провали в опитите си да убеди Нидерландия. Ние имаме много повече какво да направим освен в сферата на дипломацията“, посочи още той.

Горанов коментира и темата за съдебната реформа, като посочи, че до момента не е предложен подходящ формат

„Проблемът с „Нексо“ и други компании е само един - че се допуска да се заобикаля закона за финансирането на политическите
партии. Стига се до купуване на цели партии. Трябва да се провери дали лицата, извършвали дарения към определени политически партии – говорим най-вече за „Да, България“, са го правили регулярно, или ще се намери съмнителна близост между периода на даренията и получаване на бонуси, предоставяни от техните компании. За мен това е влиянието в политическия живот. В САЩ дейността им е била незаконна, затова и беше забранена“, коментира Горанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика