Гордън Рамзи - Кулинарен колос

Елитният щотландски шеф и майстор на шоубизенс похватите за смесване на кулинарната магия с рейтинговата телевизионна естетика Гордън Рамзи отново е в играта с нова авантюристична екстраваганца. Рамзи затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете и поема на път във втори сезон на “Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател”. Рок звездата на международната кухня буквално приготвя автентично мултикултурно преживяване, което е подобаващо овкусено и може да бъде оценено от всеки.

Новите епизоди започват премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22 часа. Гордън продължава приключенията си по света в постоянно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в 172 държави на 43 езика. Втори сезон проследява приключенията на Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна. “Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история” - казва Рамзи. - “Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас.” 

Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Той предприема пътешествия до сърцето на местата, които посещава, изкачва планини, бори се с 3-метрови вълни, издържа на минусови температури и си проправя път през дивата пустош, за да открие някои от най-добрите съставки на света. Рамзи рискува живота и крайниците си в най-смелото си приключение досега, като плува във води, населени от големи бели акули, включва се в традиционно бягане с бикове и много други, за да постигне превъзходни кулинарни резултати.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

Рамзи е една от най-високоплатените и разпознаваеми глобални знаменитости, първият шотландски готвач с няколко звезди “Мишлен” и създател на риалити кулинарни предавания, които завладяха ефира в десетки държави, включително и България.

“Преминаването през тези неизследвани територии, без да ме разпознават хората, беше като мечта за мен. Нямаха и бегла представа кой съм. Бях просто 100-килограмовия мъж с русата коса и бялата кожа, който не може да се наведе достатъчно, за да влезе в колибата и едвам издържа да стои на колене повече от 45 минути. Изумителното e, че въпреки, че не разбирах езика, говорехме през храната и така създадохме много по-силна връзка”, разказва Рамзи.

Шотландецът е една от най-големите кулинарни звезди и има във визитката си колекция от успешни телевизионни авантюри. Сред тях са продукциите “The F Word With Gordon Ramsay”, “Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back”, “Мастър Шеф”, “Мастър Шеф за деца”, “Кухнята на ада” и “MasterChef Celebrity Showdown”, както и “Най-добър нов ресторант” на Bravo и състезателното предаване на Food Network “Food Court Wars”.
Състоянието му се оценява повече от 220 милиона долара, а през 2018-а година той беше класиран на 33-то място в списъка с най-високоплатените световни знаменитости. Шеф готвачът основа мултимедийното продуцентско студио от ново поколение Studio Ramsay е през 2016 година. Той вече е могъщ продуцент, но страстта му винаги е била да води пред камерите.

Научи ме на толкова много неща

Дори в Хаваи, където не всички хора знаят кой е Гордън Рамзи, репутацията му го предхожда. Аз бях скептична и не знаех дали искам да работим заедно защото нямах представа дали ще се отнася с уважение. Но се опознахме през тези изживявания - събирахме заедно храна и споделихме скромно блюдо заедно. Той споделя много повече от храна. Споделя истории, спомени, и в този момент осъзнах, че не само съм намерила нов приятел, но съм научила толкова много нови неща. Не съдете книгата по корицата!

Кими Вернер, гмуркачка и шампионка по подводен риболов

Не мога да се оплача от неговите съвети

Гордън е голяма работа - постигна такъв феноменален успех в ресторантьорски бизнес, а после пренесе модела си в телевизията и стана световна звезда. Напълно заслужено. Той е един от най-енергичните професионалисти на планетата. Постоянно има нови интересни идеи. Аз също съм искал съвети от него и не мога да се оплача.

Саймън Кауъл, предприемач и продуцент

Превърна готвенето в телевизионна драма

Гордън Рамзи промени цялата игра с готварските предавания. Той има вродения талант да инжектира интензитет във всяко нещо, което прави - особено ако го прави с висококачествени продукти пред камера. Той превръща готвенето в телевизионна драма и поставя нови стандарти в този жанр. Рамзи има страшно много имитатори, но той остава единствен и неподражаем. Чувството му за хумор е сурово, но брилянтно.

Брет Истън Елис, писател

Ценител на контактните спортове 

Гордън Рамзи е голям фен на спорта и често може да бъде забелязан на най-скъпите места на различни атлетични прояви. Той особено много харесва бокса и дори влезе в съблекалнята при британската звезда Тайсън Фюри, за да го надъха преди последния му мач. Двамата се снимаха заедно, а Рамзи изгледа двубоя със сина си. Самият той тренира с тежести редовно, за да бъде във форма за постоянните ефирни ангажименти.

Коментари

Задължително поле