Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Гордън Рамзи – Шотландският шеф

Шеф готвачът и световна звезда Гордън Рамзи обедини кулинарния си талант и живописните си методи на комуникация в добре смазана машина за рекордни рейтинги. Той е една от най-високоплатените и разпознаваеми глобални знаменитости, първият шотландски готвач с няколко звезди “Мишлен” и създател на риалити кулинарни предавания, които завладяха ефира в десетки държави, включително и България.

Сега Гордън Рамзи започва ново приключение. Той ще ни отведе на пътешествие отвъд границите на познатото в новия сериал “Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател”, с премиера на 24.08. от 21:55 часа по National Geographic. От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия, Рамзи търси кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица “Gordon’s Great Escapes”, за да опознае културата на хранене в Индия и Югоизточна Азия. Но този път той е решил да отиде далеч отвъд комфортната си кулинарна зона.

“Беше невероятно приключение да пътуваме с National Geographic по неутъпканите пътеки и да контактуваме с местните, за да научим и споделим невероятни истории за уникалните им традиции и деликатеси и за екстремните усилия, които полагат, за набавяне на някои от местните съставки. Научих много повече, докато снимахме тази поредица, отколкото през последните 10 години”, споделя Рамзи.

В “Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател” мултимилионерът ще тества приключенската си природа с преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи и гмуркане в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки, лов на змиорки с голи ръце с традиционна маорска техника в Нова Зеландия, събиране на най-смъртоносния улов на Мауи с помощта на саморъчно изработени приспособления и подводен риболов с легендарната гмуркачка Кими Уорнър в Хаваи. Рамзи предприема още изкачване на отвесна скална стена по време на снежна буря с местен ловец, за да събере традиционни билки в Аляска, спускане по бушуващ водопад, за да се срещне с местни гъбари в Мароко, висене от скала в търсене на кактусови червеи – деликатес в Перу. Сериалът ще се излъчва в 172 страни на 43 езика.

“Преминаването през тези неизследвани територии, без да ме разпознават хората, беше като мечта за мен. Нямаха и бегла представа кой съм. Бях просто 100-килограмовия мъж с русата коса и бялата кожа, който не може да се наведе достатъчно, за да влезе в колибата и едвам издържа да стои на колене повече от 45 мину,ти. Изумителното e, че въпреки, че не разбирах езика, говорехме през храната и така създадохме много по-силна връзка.

Проследих стъпките за приготвяне на една прекрасна яхния и подготовката на сушени картофи – никога преди не съм виждал картофи смлени по този начин. След това разбрах за запасяването със зеленчуците за зимата, за да се справят с смразяващо ниските температури. Установихме връзка и се чувствах съпричастен, не само със семейството, но и с невероятния човек, който отглежда картофи. Защото той е като малък гений. И отново, установяването на тази връзка и разучаването на всичко отблизо беше много интересно – да разбера какво правят те с подобни продукти, и какво бих направил аз, това говори много. Това ни сплоти много бързо, без много обяснения за това кой кой е. Направо се заехме с храната, подбора на съставки, фокусирахме се върху протеина и след това се опитахме да изчистим механиката. Тук не ставаше дума да имаш красив Le Creuset или незалепващ тиган”, разказва Рамзи.

Шотландецът е една от най-големите кулинарни звезди и има във визитката си колекция от успешни телевизионии авантюри. Сред тях са продукциите “The F Word With Gordon Ramsay”, “Gordon’s Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back”, “Мастър Шеф”, “Мастър Шеф за деца”, “Кухнята на ада” и “MasterChef Celebrity Showdown”, както и “Най-добър нов ресторант” на Bravo и състезателното предаване на Food Network “Food Court Wars”.

Състоянието му се оценява повече от 220 милиона долара, а миналата година той беше класиран на 33-то място в списъка с най-високоплатените световни знаменитости. Шеф готвачът основа мултимедийното продуцентско студио от ново поколение Studio Ramsay е през 2016 година. Той вече е могъщ продуцент, но страстта му винаги е била да води пред камерите.

 

Обича да гледа бокс на живо

Гордън Рамзи е голям фен на спорта и често може да бъде забелязан на най-скъпите места на различни атлетични прояви. Той особено много харесва бокса и дори влезе в съблекалнията при британската звезда Тайсън Фюри, за да го надъха преди последния му мач. Двамата се снимаха заедно, а Рамзи изгледа двубоя със сина си. Самият той тренира с тежести редовно, за да бъде във форма за постоянните ефирни ангажименти.

 

За него

Един от най-енергичните професионалисти на планетата

Гордън е голяма работа – постигна такъв феноменален успех в ресторантьорски бизнес, а после пренесе модела си в телевизията и стана световна звезда. Напълно заслужено. Той е един от най-енергичните професионалисти на планетата. Постоянно има нови интересни идеи. Аз също съм искал съвети от него и не мога да се оплача.

Саймън Кауъл, бизнесмен и продуцент

 

Не съдете книгата по корицата

Дори в Хаваи, където не всички хора знаят кой е Гордън Рамзи, репутацията му го предхожда. Аз бях скептична и не знаех дали искам да работим заедно защото нямах представа дали ще се отнеся с уважение. Но се опознахме през тези изживявания – събирахме заедно храна и споделихме скромно блюдо заедно. Той споделя много повече от храна. Споделя истории, спомени, и в този момент осъзнах, че не само съм намерила нов приятел, но съм научила толкова много нови неща. Не съдете книгата по корицата!

Кими Вернер, гмуркачка и шампионка по подводен риболов

 

За него храната е култура

Когато Гордън дойде в Лаос местните не бяха попадали на много хора, които да са толкова заинтригувани от храната. И наистина е нещо специално, когато някой като Гордън идва и чистосърдечно участва в готвенето, проявява интерес и уважение към храната и културата. За него храната е култура. Това позволи на хората много бързо да се сближат и да участват в предаването му.

Мико О Шиа, активист и пътешественик

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.