Горещото завръщане на Хелбой

Великолепната Мила Йовович

Филмът е сниман в България

Премиерната тупалка “Хелбой” е амбициозен опит за зрелищен рестарт на едноименната комиксова марка, материализирана преди години на екрана от режисьора Гилермо Дел Торо и актьора Рон Пърлман. Сега в главната роля е Дейвид Харбър, добил световна популярност покрай огромния успех на носталгичния сериал Stranger Things. Той се зае с тежката задача да смени Рон Пърлман в иконичната за света на поп-културата роля на комиксовия антигерой Хелбой.

Част от снимките са реализирани в България, на режисьорския стол е Нийл Маршал. Разкошната Мила Йовович играе злодейска роля и най-вероятно ще привлече със себе си към новия “Хелбой” и голяма част от верните почитатели на своята сага “Заразно зло”. Сценаристи са Андрю Косби (”Eureka”) Кристофър Голдън.

Ето какво каза Дейвид Харбър за новия филм и подхода към образа: “Има някои неща, които направих по различен начин. Хелбой е същият герой от комиксите, който познаваме и от превъплъщението на Рон, и въпреки, че са запазени много елементи, аз мисля, че подходът е бъде съвсем различен - желанието ми бе да внимание на различни акценти от тези, които са вече познати на публиката. Много ми харесва “супер-мачо”-то, който е Рон в ролята на Хелбой - забавно е, но в някои случаи Хелбой трябва да доказва, че е лъв, да извисява глас. По по-различен начин третирам неговите възможности или неговите способности за измъкване от ситуации - той не е много опитен в това отношение”.

Режисьор на “Hellboy” е Нийл Маршал („The Descent”, “Doomsday”, “Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола. В ролите са Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким, Саша Лейн, Брийн Глийсън и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино