Горна Оряховица се включва в подписката на БСП за разваляне на сделката за ЧЕЗ

Общинският съвет на БСП в Горна Оряховица стартира подписка за разваляне сделката за ЧЕЗ България. От понеделник в офиса на партията в железничарския град ще се събират подписите на всички граждани, които не искат електроразпределителното дружество да бъде продадено при непрозрачна сделка.

В националната кампания на социалистическата партия участват и народните представители от „БСП за България“, както и местните структури в населените места.

„С нашата подписка казваме „Стига!“ на голямото задкулисие. Над 80% от българите казват, че не са съгласни с тази сделка. Целта ни е управляващите да чуят гласа на народа и да разберат, че час по-скоро трябва да предприемат мерки. Ние искаме държавата решително да се намеси и прекрати унизителната сделка с ЧЕЗ“, призова общинският председател на БСП Огнян Стоянов.

Той подчерта, че за да защити националния интерес, държавата трябва да стане собственик на ЕРП-то. Според него държавата трябва да си върне ключовите позиции в енергетиката, здравеопазването и образованието и БСП е единствената партия, която може да го направи. „Нека да покажем, че народът повече няма да търпи подобни своеволия!“, призова Стоянов.

Всеки гражданин, който желае да подкрепи инициативата, може да намери информация в Общинският съвет на партията на адрес Горна Оряховица, пл."Г.Измирлиев" 4, ет. 2.

Коментари

Задължително поле