Горнооряховка, вилняла в болница, жали глоба от 1300 лева

Снимка: Архив

Прокуратурата протестира административното наказание

48-годишна жена от Горна Оряховица оспорва глоби от общо 1300 лева, които са и наложени от Районния съд в железничарския град след като вилняла в местната болница. Със своя присъда от 15 февруари тази година, магистратите от първата съдебна инстанция са признали Йорданка Г. за невинна за това, че е извършила непристойни действия. Съдът е приел, че извършените от подсъдимата действия – крещене, блъскане на врата и отправяне на обидни думи към медицинския персонал във ФСМП - Горна Оряховица – „Некадърници“, „Маркучи“ и др., съставляват административно нарушение. Заради това и е наложена глоба в размер на 300 лева.

Със същата присъда, подсъдимата е призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на медицинската сестра М. И. при изпълнение на служебните и задължения. Йорданка Г. и е ударила плесница по лявата буза. Съдът обаче я е освободил от наказателна отговорност и определил парична санкция от 1000 лева.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест на Районна прокуратура – Горна Оряховица и жалба от защитника на подсъдимата. Процесът е насрочен за 12 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право