Ромка с болно бебе ударила с телефон в лицето фелдшерка в Спешна помощ

Потърпевшата е с лека телесна повреда

Медицинският фелдшер Наталия Армянова от Спешна помощ в Горна Оряховица е била нападната от млада ромка в нощта на 20 срещу 21 януари. За инцидента потвърди директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ-Горна Оряховица д-р Виолета Пашова.

Жената потърсила медицинска помощ на телефон 112 за болното си бебе. След като линейката пристигнала на адреса, станало ясно, че петмесечното дете е с много висока температура и заради опасност от усложнения, тя и детето и били транспортирани до горнооряховската болница. Там, в детско отделение е било консултирано от педиатър, който заключил, че бебето има сърдечни проблеми и трябва да бъде изпратено в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Докато организирали транспортирането на пеленачето обаче, майката нападнала с крясъци медицинската фелдшерка Наталия Армянова. През това време фелдшерката обгрижвала бебето и се опитвала да му сложи свещичка за смъкване на високата температура. Ромката неочаквано ударила с телефона си Армянова в лицето като и причинила лека телесна повреда.

Д-р Виолета Пашова коментира, че Армянова е много кротък човек и не може да се обясни случилото си.

"Това вече е безобразие, постоянно сме подлагани на такъв тормоз!", заяви още д-р Пашова. По думите й, след неприятния инцидент, медицинският фелдшер иска да напуска работата си в Спешна помощ.

Разследването по случая се извършва под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. То ще приключи във възможно най-съкратени срокове и до края на седмицата в съда ще бъде внесен обвинителен акт срещу извършителката на злодеянието.

Коментари

Задължително поле