Горнооряховска детска градина единствена у нас със „Сертификат за качество“ за европейски проект

ДГ „Първи юни“ в Горна Оряховица е единствената предучилищна институция в България отличена със „Сертификат за качество“ на годишната валоризационна конференция на Център за развитие на човешките ресурси в София.

Тази награда детската градина получава за високо качество на европейския образователен проект „Да празнуваме заедно“ по Програма „Еразъм+“ – Ключова дейност 2. Церемонията по награждаването се проведе на 5 декември в хотел „Балкан“ – гр. София в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката проф. Иван Димов и изпълнителния директор на ЦРЧР Татяна Калканова. На церемонията присъстваха директорът на ДГ „Първи юни“ Мариана Димитрова и старши учителят Елка Бобева. Бяха връчени награди на училища, сдружения и висши учебни заведения.

Проектът, чийто автор и координатор е ДГ „Първи юни“, стартира през 2016 г. и ще приключи през 2018 г. За периода от 2 години детската градина ще усвои общо 35000 лв. Партньорството по проекта е съставено от 6 държави – България, Литва, Румъния, Италия, Македония и Турция. В дейностите са включени както учителите и децата от детската градина, така и родители, институции и организации.

Наградата е резултат от дългогодишната работа на педагогическата колегия по европейски проекти и донесе огромна радост на всички, работещи в детската градина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България