Горнооряховските малчугани ще се радват на ледена пързалка

Ледената пързалка в Горна Оряховица отваря врати днес от 13.00 часа. И тази година съоръжението е монтирано в кв. „Пролет”, близо до мултифункционалната спортна площадка.

80 чифта кънки – от 24 до 47 размер ще бъдат на разположение на любителите на зимното пързаляне. Малчуганите ще могат да ползват и 5 тренажора.

Ледената пързалка е австрийско производство и е с площ 200 кв. м. Технологията за охлаждане не е амонячна и е напълно безопасна. Системата работи с етиленгликол. Издържа на положителни температури до +15 градуса.

Ледената пързалка е енергоспестяваща, напълно автоматично се саморегулира според климатичните условия. Техническата й поддръжка се осигурява от фирмата доставчик. Съоръжението е осветено и може да се ползва от гражданите от 10.00 до 22.00 ч. За доброто коледно настроение на любителите на кънки ще има и озвучаване на пързалката с приятна музика.

Ледената пързалка се стопанисва от ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.

За ползването на ледената пързалка е изготвен правилник, както и график с часовете за сесии и почистване. Изготвена е и декларация за родители, които придружават децата си на пързалката и са без необходимата екипировка (кънки и др.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България