Борисов иска най-тежки наказания за пробива на ГКПП Аерогара София

Издирван за убийство грък заловен на летище София

Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Славчо Велков: 47 израелски граждани искат над 200 млн. лв. компенсации заради атентата в Сарафово

Финландия получи от Испания искане на екстрадиция на Пучдемон

Нощните влакове ще пристигнат с час по-късно заради смяната на часовото време

“Кюриосити” отбеляза 2000 дни на Марс Плутониевите му генератори ще работят още около 7-8 години

Спряха опасен теч на 4 г. в шуменски квартал Общината ще си търси парите от ВиК

Вучич обвини ЕС, че не изпълнява Брюкселските споразумения между Сърбия и Косово

Тръмп се чудил дали да наначи новия си съветник по национална сигурност заради мустака му

Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Горнооряховски ученици, спасили живота на съученик, получиха приза „Вестители на доброто”

Снимка: Уикипедия

10 ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Михаил Ломоносов” в Горна Оряховица бяха удостоени с колективен приз “Вестители на доброто” за това, че са спасили живота на свой съученик.

Инцидентът с Емануил Ангелов се случил на 14 септември по време на тренировка по футбол. Момчетата от XI „е” клас, специалност Системно програмиране, ритали в спортния комплекс “Прити”, когато Емо паднал и ударил лошо главата си. При удара изпаднал в безсъзнание и си глътнал езика. Тийнейджърите се втурнали в различни посоки да търсят помощ.

Докато част от децата звънели на 112, други в рамките на 3-4 минути намерили и довели до гърчещото се момче управителя инж. Евгени Иванов, Валентин Иванов и Марко Марков. С лъжица и усилие успели да отворят устата му и да извадят езика, след което дишането му се възстановило и той дошъл в съзнание за кратко време. Имал обаче открита рана на главата с течаща кръв. Линейката дошла бързо и спешните медици поели пострадалото момче.

Лекарят бил възхитен от навременната и адекватна помощ, която всъщност е спасила Емо. Обяснил на приятелите му, че точно 3 минути е времето, в което мозъчните функции се съхраняват. Ако момчетата не са действали веднага, просрочването на времето би било пагубно, категорични за специалистите.

10-тимата единайсетокласници бяха сред десетките ученици добротворци, които местната комисия за борба с противообществените прояви и Общината в Горна Оряховица отличиха в Деня на християнското семейство. Кметът инж. Добромир Добрев връчи общо 37 индивидуални и 7 колективни награди за добри дела през изминалата учебна година. Учениците са организирали благотворителни инициативи за болни и бедни деца, стипендии за абитуриенти сираци. Инициатори са на акции в помощ на възрастни хора, залесяване и поддръжка на къщички за книги в парковете на града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.