Горнооряховчани посрещат 2018 г. с Йордан Марков, квартет „Belcanto“ и ФА „Сидер войвода“

Горнооряховчани ще могат отново да се забавляват заедно в новогодишната нощ. Сцената отново ще бъде построена в кв. „Пролет”. Празничната „Новогодишна магия”, организирана от Община Горна Оряховица ще започне в 22.30 ч. Първи на сцената ще излезе младият поп изпълнител Йордан Марков. Той има в репертоара си авторски песни от най-големите поети, композитори и аранжори в България като Тончо Русев, Евтим Евтимов, Стефан Димитров, Богдана Карадочева, Ваньо Вълчев и др.

В програмата му са включени български авторски песни, писани специално за него тези автори, както и български песни, обичани от цяло поколение почитатели на естрадата и шлагерната музика. След Йордан Марков музикалния маратон в новогодишната нощ ще продължат изпълнителите от квартет „Belcanto“. Квартетът бе създаден като група в Х-Фактор – България през 2015 г. В проекта участват Тончо Тончев, Теодор Батуров, Светлозар Христов и Валентин Гальов. Формацията пее активно и до днес. Репертоарът на „Belcanto“ е изключително разнообразен – от класика до джаз, поп, рок и фолклорна музика.

Четвърт час преди полунощ кметът инж. Добромир Добрев ще отправи приветствие към всички жители и гости на общината. Началото на Новата 2018 г. ще възвестят празнични илюминации. В първите минути на Новата година в празничната програма ще се включат изпълнителите от ФА „Сидер войвода“ при НЧ „Напредък – 1869“

Във връзка с провеждането Новогодишната програма на Община Горна Оряховица, от 22:00 часа на 31.12.2017г. (неделя) до приключване на мероприятието (около 03.00 часа) на 01.01.2018г. (понеделник), ще бъде затворен за движение на МПС участък от улица „Васил Левски” от кръстовището й с улиците „Славянска” и „П. Р. Славейков” до кръстовището й с ул. „Борима” и ул. „Ангел Кънчев”. Движението ще бъде отбито по обходни маршрути, включващи улиците „Ангел Кънчев”, „П. Р. Славейков” и „Славянска”.

И тази година Община Горна Оряховица е организирала безплатен автобусен транспорт за всички, които желаят да се включат в посрещането на Новата 2018 г. на открито в кв. „Пролет“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини