Горските пожари в Северна Калифорния станаха най-големите в историята на щата

Катастрофално е положението в Северна Калифорния, където опустошителни пожари бушуват вече втора седмица. Огнените стихии в Мендосино са най-големите в историята на щата, предаде БНР.

Горските пожари продължават да опустошават Калифорния и вече добиват огромни размери, като на места огънят се е удвоил през последните дни. Бедствието е рекордно по мащаби.

Няколко огромни пожара, които се обединиха, вилнеят в комплекс “Мендосино" близо до Клиър лейк в Северна Калифорния. Взети заедно, те формират най-голямата стихия, която някога е виждана в щата и с която в момента се борят пожарникарите.

Близо 3 000 души се опитват да спрат огъня, включително екипи от Аризона, Вашингтон и Аляска. Около 200 военни от базата край Вашингтон, също са мобилизирани да помогнат.

В последните часове още една огнена стихия, движейки се изключително бързо, даде нови поводи за тревога - този път в окръг Ориндж. Пожарът е тръгнал от Националния парк в Кливланд и е причина за незабавната евакуация на населението в околността.

Изтощените огнеборци се опитват да овладеят още 16 други пожара, които се разпалват все повече в горещите, сухи и ветровити условия. Много от тях споделят, че не са виждали толкова жестоки и разрушителни пламъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка