Красимир Каракачанов: Скандалът с апартаментите е неприятен, ще повлияе на резултатите на ГЕРБ

Възходът на китайското кино Би Ганс очарова Кан с мрачен трилър

Румен Петков: Каквото за Цецка, това и за Цецко. Ръководство на БСП и г-жа Нинова, обслужват интересите на ГЕРБ

Мотористи дариха детско ортопедично легло на болницата в Търново

50 човека са арестувани по време на простеста на „жълтите жилетки“ в Париж

Конгресът на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията

Дананг – филиалът на рая Във виетнамския курорт мостовете са интернет сензация, а рибарските кошове - атракция

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати

Проф.Венцислав Вълчев е новият ректор на Техническия университет -Варна

Виктор Юго бил сексуален ненаситник На 83 години правел любов по осем пъти на ден

Хиляди излязоха на протест в Лондон заради Брекзит

Зам.-министър Ваня Колева подава оставка по искане на премиера Борисов

Представиха зехтин от маслинови дървета на над 1500 години на изложение в Търново Продуктът е мощен антиоксидант и се ползва освен в кулинарията, но и като лекарство

НАСА показа големия метеор над Берингово море

Съдиите в Търновско правораздават в тесни стаи, в Елена се отопляват на твърдо гориво 15 съдебни служители работят в едно помещение в Окръжния съд в Старата столица

Горски „арестуваха“ 2 коня и 26 возила

От началото на годината мобилните контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавни гори в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен, са извършили над 5500 проверки, разкрити са 255 нарушения по Закона за горите, за които са съставени актове.

Горските са задържали 20 каруци, шест автомобила, два коня, 9 моторни триона и 4 други инструменти за дърводобив. Конфискувани са и 117 кубика незаконно добита дървесина. Два пъти шофьори са станали причина за смъртта на едър дивеч, съобщават от СИДП. Последният случай е от юни, когато екип на ДГС „Шумен“ е съставил констативен протокол за благороден елен, жертва на катастрофа.
В обхвата на 13-те горски и 5-те ловни стопанства към СИДП от началото на годината контрольорите са извършили и 1515 проверки на обекти за добив на дървесина, 1331 на превозни средства, 1922 на физически лица, а други 754 – на ловци.

При непрекъснат режим на работа мобилните екипи са ангажирани с опазването на над 325 000 хектара гори, а по график, който се изготвя ежемесечно, разменят обхвата на контролната си дейност.
През последната седмица при обход на територията на ДЛС „Балчик“ горските стражари освен незаконно добити дърва, са установили и незаконен добив на трюфели, и конфискували 250 грама гъби.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.